CHP’li Özgündüz, 17 Aralık’ı AİHM’ye kadar götürecek!

CHP’li Özgündüz, 17 Aralık’ı AİHM’ye kadar götürecek!
23 Ekim 2014 10:06

CHP’li Özgündüz, 17 Aralık’a yönelik takipsizlik kararının denetlenmesini isteyecek. Milletvekili, iç hukuk yolları tükenirse AİHM’ye kadar gidecek.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilen eski bakanlar Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’ın çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ile işadamı Rıza Sarraf’ın da aralarında olduğu 53 şüpheli hakkındaki 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında “müşteki” sürprizi çıktı. Soruşturma açılmasının hemen ardından Başsavcılığa müşteki sıfatıyla dilekçe veren CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, şimdi takipsizlik kararının kendisine de tebliğ edilmesini bekliyor. “Vergi veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu suçun mağduruyum” diyen Özgündüz, mahkemeye yapacağı itirazdan sonuç alamazsa etkin soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’nin yolunu tutacak. İç hukuk yolları tükenirse de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddiaları AİHM’lik olacak.

 

 

Soruşturma açılmasından sonra 31 Aralık tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe veren CHP’li Ali Özgündüz, soruşturma kapsamında şüphelilere yöneltilen suçların “topluma ve millete karşı suçlar” olduklarını belirterek söz konusu suçların mağdurunun toplumun tüm fertleri olduğunu ifade etmişti. Özgündüz dilekçesinin sonuç kısmında söz konusu şüphelilerin eylemlerinin tüm delilleriyle tespit edilerek cezalandırılmalarının sağlanması ve açılacak kamu davası sırasında suçtan zarar gören sıfatıyla davaya müdahilliğine karar verilmesini talep etmişti.

 

 

AYM OLMAZSA AİHM

 

 

Ali Özgündüz, “Suçların örtülmemesi ve suçluların cezasızlık haline uğramaması, hak ettikleri cezayı alması için toplum adına bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Mahkemeye yapacağımız itirazdan bir sonuç çıkmazsa etkin soruşturma yapılmadığından hareketle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Eğer AYM’nin vereceği kararla bu konuda iç hukuk yolları tükenirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de kadar taşıyacağız. Bu tür suçlarda zaman aşımı 15 yıldır. Gerekirse 15 yıl boyunca bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

 

 

Kaynak: Taraf / Dilek Gedik