CHP’li Özer: Hiçbir güç gençlerimizin vatan sevgisini yok edemeyecektir!

CHP’li Özer: Hiçbir güç gençlerimizin vatan sevgisini yok edemeyecektir!
18 Mayıs 2020 10:22

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “Ne mutlu bize ki, yüreği vatan sevgisiyle dolu, doğruların peşinde yürüme sevdalısı, gururlanacağımız bir gençliğimiz var. Türkiye’nin gerçek sahipleri onlar!” dedi.

 
Özer açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

 
“Bu bayram tarihsel anlamı nedeniyle hiçbir zaman hafızalardan silinemeyecek ve değiştirilemeyecektir çünkü 19 Mayıs genç Cumhuriyetin doğuşunda bir başlangıçtır. Ulusal egemenliğe, milletimizin bağımsızlığına giden yolu aydınlatan meşaledir. Dün o meşaleyi yakanlar gibi bugün de bu ülkenin can damarı gençlerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Gençler; cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz!”

 
Cumhuriyetimizin koruyucusu olan gençlerimizin çalışkanlıklarıyla, vicdanlarıyla, adalet arayışları ve cesaretleriyle her türlü haksızlığın ve vicdansızlığın üstesinden geleceğine kuşkum yoktur.

 
Bugün mücadele ettiğimiz ölüm tehlikesi taşıyan virüs bile vicdansız, insafsız, ahlaksız, adaletsiz ve insaniyetsiz bir anlayıştan daha kötü olamaz. Böyle kötü bir anlayış ise ancak ülkesini, insanını, toprağını sevmeyen vatan hainlerinde olur.
Ne mutlu bize ki, yüreği vatan sevgisiyle dolu, doğruların peşinde yürüme sevdalısı gururlanacağımız bir gençliğimiz var. Türkiye’nin gerçek sahipleri onlar! Hangi zümreden olursa olsun, hangi sıfatı taşıyor olursa olsun hiçbir güç gençlerin yüreğindeki vatan sevgisini yok edemeyecektir. Cumhuriyetimiz son yıllarda yaşadığımız her türlü olumsuzluğa karşın güzel güneşli günlere ulaşacaktır.

 
Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”