CHP’li Özer: Çiftçi isyanda, destek yok, pazar yok, kazanç yok!

CHP’li Özer: Çiftçi isyanda, destek yok, pazar yok, kazanç yok!
13 Temmuz 2019 19:32

Elmalı ve Kaş’ta biraraya geldiği üreticilerin “Aç kaldık” diye isyan ettiğini belirten CHP’li Özer; “Ortadoğu politikamızın yanlışlığı tarıma da yansıyor, yaz seracılığı bitmek üzere. Tarım sektörü bakanın değişmesini istiyor ama asıl aklın değişmesi gerekiyor” dedi.

 

 

Sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiği şubat ayında Kumluca Toptancı Halinde üretici, pazarcı ve hal esnafının kamuoyuna açıklama yapmasına vesile olan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, önceki gün de yayla seracılığında hasat dönemi olmasına karşın ihracat kapılarının kapanması nedeniyle zor durumda kalan üreticilerle birlikteydi.
Elmalı ve Kaş’ta biraraya geldiği üreticilerin “İşimiz Allah’a kaldı” diye isyan ettiğini belirten Özer; “Sektör bakanın değişmesini istiyor. Oysa bakanın değişmesi yetmez, aklın değişmesi gerekiyor, aklın. Bugün devletin çiftçiye tam desteği yok, ihracat kapıları kapalı ürünü satacak pazar yok, malı çöpe giden çiftçinin kazancı yok” diye konuştu.

 

 

ORTADOĞU POLİTİKASI TARIMA DA YANSIYOR

 

 

CHP‘li çiftçi vekil Özer, yaz seracılığında ürün hasadı dönemi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Maalesef üretici zararına satış yapıyor, 2 TL’li silor salatanın hal satışı 60 kuruş. Üretici daha fide parasını bile ödeyememiş, ‘Aç kaldık’ diye isyan ediyor. Ortadoğu politikamızın yanlışlığı, bölgede barıştan yana tavır alınmaması tarıma da yansıdı ve yaz seracılığının sonunu getirmekte. Bakın daha geçende Meclis’ten seralarda yapı ruhsatı aranmamasına ilişkin kanun geçti. Yani bir yandan seralara destek veriyorlar, öte yandan pazarını köstekliyorlar. Böyle olmaz!”

 

foto1 foto2 foto3 foto4

 

foto5