CHP’li Özel: Uğur Dündar’a, SÖZCÜ’ye FETÖ’cü derseniz Gülen ben kurtuldum der

CHP’li Özel: Uğur Dündar’a, SÖZCÜ’ye FETÖ’cü derseniz Gülen ben kurtuldum der
17 Kasım 2017 23:07

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuğu olduğu Halk Arenası’nda FETÖ’yle mücadele konusunda Erdoğan’a açık bir çağrıda bulundu.

 

 

 

 

Özgür Özel “Cumhuriyet’e, SÖZCÜ’ye, önüne gelen FETÖ’cü demek; şeytan yaratıp kendinize güç toplamaktan başka bir şey değil. Uğur Dündar’a FETÖ’cü derseniz Fethullah Gülen ‘Allah razı olsun ben kurtuldum’ der” ifadelerini kullandı.

 

Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası bu hafta efeler diyarı Aydın’dan ekranlara geliyor. CHP Grup Başkanvekil Özgür Özel, Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ve SÖZCÜ yazarı tarihçi Sinan Meydan’ın konuk olduğu Halk Arenası’nda FETÖ’yle mücadele, Reza Zarrab davası ve SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu gündeme geldi.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in özetle şöyle dedi:

 

NATO’DA TATBİKAT SKANDALI

 

Bu ülkenin kurucu liderinin böyle bir saygısızlıkla karşı karşıya kalması üzücüdür. Devlet en sert tepkiyi göstermeli. İlk de son da olsa Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı ama bu saygısızlığı hoş görmeyiz.Ülkenin ana muhalefet partisi olarak amasız ve fakatsız kınıyoruz. Sorumlularının cezalandırıldığı konusunda tatmin edici bilgiler verilmeli. En üst düzeyde cezalandırılmalı.

 

DENİZ BAYKAL’IN KIYMETİNİ HESAPLAYAMADIK

 

Deniz Baykal’ın Türkiye’ye katkısını hesapladık. Sonu gelmiyor. Kıymeti çok büyük.Deniz Baykal’ın kıymetinin anlatmaya kelimeler yetmez.

 

Yarbay Ali Tatar’ın annesi Satı Teyze’yi son yolculuğuna uğurladık. Kendisine söz vermiştik. Gözü açık gitmedi. Bu kararı verenler hesap veriyorlar. Ancak bunlar taşeron. Bunları azmettirenler ne istediyse verenler, aynı menzile yürüyenlerden hesap sormadıkça verdiğimiz sözü tutmuş saymayız.

 

REZA ZARRAB DAVASI

 

Türkiye’yi yönetenlerin Türkiye’yi düşürdüğü bu durumu affedemeyiz. Reza Zarrab davasını yakından takip ediyoruz. Yıllardır FETÖ’yle aynı menzile yürüyenler, temiz olmayan ilişkiler, faşizmin de darbelerin de panzehiri demokrasidir, baskı değildir. FETÖ’nün terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’da gördük. Ama OHAL sopasını eline almış muhaliflere vuruyorsun. İşte SÖZCÜ’ye FETÖ’ye sözcüsü diyorsun. Akıl almaz. Şahitler SÖZCÜ lehine ifade verdi. Gazete ve önemli yazarına FETÖ çamuru atmak.. Ellerindeki o kanı FETÖ çamurunu etrafa bulaştırarak örtmek istiyorlar.

 

SÖZCÜ’YE FETÖ’CÜ DERSENİZ GÜLEN BEN KURTULDUM DER

 

Cumhuriyet’e, SÖZCÜ’ye, önüne gelen FETÖ’cü demek; şeytan yaratıp kendinize güç toplamaktan başka bir şey değil. Uğur Dündar’a FETÖ’cü derseniz Fethullah Gülen ‘Allah razı olsun ben kurtuldum’ der.

 

“ERDOĞAN GELSİN MECLİS’E…”

 

Eğer seni kandıran birisi varsa Erdoğan gelsin Meclis’e içeriden kuşattılar beni desin, hukuka sarılsın birlikte FETÖ’yü temizleyelim. Ama ‘mış’ gibi yapıyor. Atatürkçüyüm demekle Atatürkçü olunmaz, onu anlamak ve yaşamak gerekir.

 

UĞUR DÜNDAR: HORTUMCULARIN PELŞİNDEN KOŞARKEN BENİ ALKIŞLIYORDU

 

Uğur Dündar ise şöyle konuştu:

 

“Zamanında hortumcuların peşinden koşarken bugün iktidarda olanlar beni alkışlıyordu. Geçmişte yayınlanmış tapelerle ilgili yazı yazmayacağım da ne yapacağım? Yağ mı çekeceğim. Bu Uğur Dündar’a yakışır mı?

 

SÖZCÜ’de çalışmaktan gurur duyuyorum. İyi ki SÖZCÜ var. İyi ki Burak Akbay var. Yağcılar yanlışı destekler ve iktidara gaz verirler. Yarar gelecek olan yer cesur ve tarafsız olan gazetecilerdir.

 

SİNAN MEYDAN: SÖZLE ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ

 

Tarihçi Sinan Meydan ise şunları söyledi:

 

Bir yıl oldu SÖZCÜ ailesine katılalı. Burak beyle görüşme şansım olmadı. Son derece özgür şekilde yazılarımızı yazıyoruz. Noktasına virgülüne dokunulmadan. Keşke Türkiye’de basın bu kadar özgür olsa. Atatürkçü bir gazetenin böyle suçlanması acı verici. Sözle Atatürkçü olunmaz.”

 

 

Kaynak: Sözcü