CHP’li Özel: Sınırlar kevgire döndü

CHP’li Özel: Sınırlar kevgire döndü
2 Eylül 2015 14:07

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim güvenliğine yönelik tartışmalara ilişkin konuştu.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu AKP’nin aslında itirafı. Çok net olarak şunu söylüyorlar; biz 13 yıl boyunca tek başımıza yönettik, istediğimiz gibi yönettik ve Türkiye’yi artık güvenli seçim yapılamaz bir ülke haline getirdik diyorlar” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ANKA’ya konuştu.

 

“İTİRAF NİTELİĞİNDE BİR TARTIŞMA”

 

Seçim güvenliği ile ilgili tartışmalara ilişkin Özel, şöyle dedi:

 

“Seçim güvenliği tartışması bunu ister Cumhurbaşkanı yapsın, ister Başbakan gündeme getiriyor olsun, itiraf niteliğinde bir tartışma. Türkiye’yi yönetimi ele aldıkları 13 sene önce seçim güvenliği ile ilgili bir sorun yoktu. Geldiklerinde sandıklarda herkes gitti oyunu kullandı. Şimdi diyorlar ki koalisyon istikrarsızlık demektir, koalisyon felaket demektir, 13 yıldır Türkiye’yi koalisyon hükümetleri yönetmedi, teslim aldıkları Türkiye’de seçim güvenliği vardı.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına dikkati çeken Özel, “13 yılın sonunda hükümeti kaybettikleri 7 Haziran seçimi için Cumhurbaşkanı diyor ki 7 Haziran’dan ders aldık, 1 Kasım’da hiçbir şey 7 Haziran gibi olmayacak diyor. Başbakan seçim güvenliğinden bahsediyor. Bu AKP’nin aslında itirafı. Çok net olarak şunu söylüyorlar biz 13 yıl boyunca tek başımıza yönettik, istediğimiz gibi yönettik ve Türkiye’yi artık güvenli seçim yapılamaz bir ülke haline getirdik diyorlar” dedi.

 

“SINIRLAR KEVGİRE DÖNDÜ”

 

Sınırların kevgire döndüğünü ifade eden Özel, “AKP geldiğinde etrafımızdaki komşuların pek azıyla sorun yaşarken bugün gelinen noktada sorun yaşamadığımız komşu olmadığı gibi sınırlar kevgire döndü. Dış politikadaki zafiyet iç güvenlik sorunu hale geldi. Bugün Türkiye’de artık herkesin hem seçimle ilgili hem iç güvenlikle ilgili hatta ve hatta annelerin, babaların çocukları sokağa çıkarken 80 önceki dönemde anne, babanın tedirginliğine benzer tedirginlikle ‘aman geçe kalma’, ‘kalabalık yerlere gitme’ diye uyarılarda bulunduğu, uzakta okuyan çocuklarıyla ilgili annelerin ve babaların ‘sabah olsa da bir telefonda sesini duysam’ endişesini yaşadıkları bir Türkiye’yi getirdiler Adalet ve Kalkınma Partisi” diye konuştu.

 

Özel, Türkiye’nin bir önce 1 Kasım seçimlerini yapıp güvenoyu almış, güçlü 4 yıllık bir icraat hükümetine kavuşması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: ANKA