CHP’li Özel: MHP’de çatlayan tek şey Bahçeli’nin vicdanıdır!

CHP’li Özel: MHP’de çatlayan tek şey Bahçeli’nin vicdanıdır!
27 Aralık 2016 15:11

CHP’li Özel, “MHP’de çatlayan tek şey Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin vicdanıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “MHP’de çatlayan tek şey Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin vicdanıdır, vicdanı çatlamıştır, tabanı ile bir kopuş pahasına birilerinin ekmeğine yağ sürmekte, saltanat kayığında kendisine yer aramaktadır” derken anayasa değişikliği teklifinde yapılacak değişikliklere de, “Bu değişiklikler iki liderin 330 kaygısının su üstüne çıkmasıdır, itiraf edilmesidir” dedi.

 

 

 

CHP’NİN TAVRINI ANLATTI

 

 

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşülen anayasa değişiklik teklifine dikkat çekerek, “Bu rejim değişikliğine karşı İçtüzüğün bize verdiği tüm yetkileri ve halkımızın bize yüklediği tüm ödevlerin farkında olarak mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

AK Parti’nin tavrını eleştiren Özel, şöyle devam etti:

 

 

“Adalet ve Kalkınma Partisi içinde birkaç günde bunu yasalaştırmak ve komisyon safahatını tamamlayıp anayasa değişikliğini Genel Kurul’a indirmek üzere paketleme hazırlığı var. Yeni yıl tatilinden ve yeni yıl tatiline gidecek olan milletvekillerinden bahsediyorlar.

 

 

 

“YIKIM PROJESİ”

 

 

Şimdi karşı karşıya olduğumuz bir yıkıcı irade Meclis’teki yetkiyi saraya pazarlamak istiyor. Bunun adı Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’nin genel başkanı ve bazı yöneticilerinin işbirliği ile Türkiye’nin yıkım projesi, rejimin değiştirilmesi, cumhuriyetin yerine bir saltanat rejiminin geri getirilmesidir.

 

 

“BU ŞARTLAR ALTINDA YILBAŞI KUTLANAMAZ”

 

 

 

Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri 31 Aralık gecesi yılbaşı kutlamak istiyorlarsa bu onların bileceği iş. Yılbaşı gecesi dahil çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en tehlikeli girişimiyle karşı karşıyayız. Bu şartlar altında yılbaşı kutlanamaz. Eğer bundan kaçarlarsa ‘Perşembe günü Cuma günü bunu bitirelim biz Cumartesi günü yılbaşı gecesine gideceğiz, yılbaşı kutlamalarına katılacağız’ denirse…Şimdi yılbaşı kutlayacak zaman değil.”

 

 

“ACİLEN TOPLANDILAR, ŞİMDİ METNİ DEĞİŞTİRİYORLAR”

 

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü buluşmasına işaret eden Özel, “Acilen toplandılar, şimdi metni değiştiriyorlar. Kendileri yazdılar 16. gün metnin eskidiğini, yıprandığını, kabul edilemez olduğunu kendileri kabul ettiler ve liderler zirvesi yaptılar” diyerek şöyle devam etti:

 

 

“Sayın Devlet Bahçeli ve onun yönetim kadrosundaki yakınındaki birkaç yönetici dışında ve bu metnin hazırlanmasına katkı verdiği söylenen Sayın Mehmet Parsak dışında metni savunan kimseyle karşılaşmıyoruz.

 

 

 

“MHP’DE ÇATLAYAN MHP’NİN YÖNETİM ANLAYIŞIDIR”

 

 

MHP bu metnin arkasında duramıyor.

 

 

Sayın Kadir Koçdemir’in paylaşımları bu zincirin yeni bir halkasıdır.

MHP’de bir çatlak falan yok. MHP’de çatlayan bir tek şey var. O da yönetimin partisinin ideallerine, seçmenine verdiği söze ve ortaya koyduğu duruşa karşı yaptığı açı ve oradaki yarılma ve çatlaktır. MHP’de çatlayan MHP’nin yönetim anlayışıdır. MHP’de çatlayan üst yönetim ile taban arasındaki gönül bağı kopmuştur. Orası çatlamıştır. MHP’deki yarık derinleşiyor…

 

 

“MİLLETVEKİLİ SAYISI MHP’DE BELKİ DE 37’DİR”

 

 

 

Buna kulak veren milletvekili sayısının artması şaşırtıcı değil. Görünenin 7’i ama böyle düşünen ve cesaretle bunu oy sandığına oy verme kabinine girdiğinde yerine getirecek milletvekili sayısı MHP’de belki de 37’dir. Biz bu rakamın 30’un altında gerçekleşmeyeceğine yürekten inanıyoruz.

 

 

Bu sayının hızla artacağını, MHP’deki 5-6 milletvekili arkadaşımızın buzdağının görünen yüzü olduğunu biliyoruz. MHP’de bir çatlak yok, MHP’den çatlayan tek şey Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin vicdanıdır, vicdanı çatlamıştır, tabanı ile bir kopuş pahasına birilerinin ekmeğine yağ sürmekte, saltanat kayığında kendisine yer aramaktadır.”

 

 

“BU DEĞİŞİKLİKLER İKİ LİDERİN 330 KAYGISININ SU ÜSTÜNE ÇIKMASIDIR”

 

 

 

“Başbakan ile MHP Genel Başkanı’nın dünkü görüşmesinin ardından teklifte değişiklik yapılacağı ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Bu değişikliklerin tamamı bizim temel itirazlarımızın çok dışında değişiklikler. Bu değişiklikler iki liderin 330 kaygısının su üstüne çıkmasıdır, itiraf edilmesidir. Yapacakları değişikliklerin tamamı kendileriyle ilgili kaygılar. Dünkü toplantı AKP ve MHP yöneticilerinin özgüven eksikliğini, arkalarında bekledikleri desteği alamamalarını, onun için revizyon ihtiyacını ortaya koymuştur” yanıtını verdi.

 

 

“MHP TARİH OLACAK, MHP’YE BAY BAY”

 

 

Özel, “276 ile dar bölge gelecek. MHP tarih olacak. MHP’ye bay bay. MHP diye bir tarih kalmayacak” diye konuştu.