CHP’li Özel: Madencilere verilen sözler tutulmadı

CHP’li Özel: Madencilere verilen sözler tutulmadı
15 Ağustos 2014 14:27

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma faciasından bu yana başta iş güvenliği olmak üzere bir arpa boy yol alınmadığını ve verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

 

Özel, Soma’dan gelen 4 madenciyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Meclis’in kapatıldığını ve ‘Torba Yasa Tasarısı’nın ekim ayına kaldığını belirtti. Özel, “13 Mayıs’taki Soma faciasından bu yana başta iş güvenliği olmak üzere bir arpa boy yol alınmadı. O zaman madenler ne kadar güvenliyse şu an Türkiye’deki madenler o kadar güvenlidir. Ailelere verilen sözler tutulmamıştır. Madenlerde iş güvenliğini artıracak bugüne kadar tek bir düzenleme yapılmamıştır” dedi.

 

Özel, “Soma’da tarım ve sanayi bölgesi yok. Herkes madenlere muhtaç. Işıklar Bacası’nın faaliyete geçmek için denetim görüyor. Çalışma izni verilirse önümüzdeki günlerde üretime geçecek. Soma A.Ş.’yi bir havayolu şirketi olduğunu düşünürsek, son seferinde 301 yolcusuyla çakıldı. Başbakan, çocuklarını, balkonda yanında duran kıymetlilerini, uçağı, ekipmanı ve personeli aynı olan bu havayolunun uçağına bindirir miydi?” dedi. Madenciler de kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, bankaların kredi borçlarını 3 ay ertelediklerini, ancak sonra hepsini birden istediğini öne sürdüler.