CHP’li Özel: AKP ve MHP uzatmaları oynuyor

CHP’li Özel: AKP ve MHP uzatmaları oynuyor
27 Temmuz 2017 19:13

CHP Grup BAşkanvekili Özgür Özel, CHP’nin Meclis Genel KUrulu’ndaki iç tüzük eylemine ilişkin “Bu eylemle Türkiye’de milletin vekilinin söz hakkının nasıl kısıtlandığını dosta düşmana duyurduk” dedi.

 

 

 

 

 

 

Nursima KESKİN / ANKARA (DHA)

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen iç tüzük değişikliği görüşmelerini değerlendirdi. Özgür Özel, iç tüzük görüşmelerinde söz almak isteyen CHP milletvekillerinin sayısının azaltılmasına tepki olarak Genel Kurul’da barışçıl bir eylem yaptıklarını kaydetti. Özgür Özel konuya ilişkin şunları söyledi: “Sanıyorlar ki biz MHP ile bunu yaptık ve bu bizim yanımıza kalır. Kalmayacağını dün akşam gösterdik. Bu eylemle Türkiye’de milletin vekilinin söz hakkının nasıl kısıtlandığını dosta düşmana duyurduk. Çünkü AKP bunu aradı, çağırdı. Bu ön gösterimdi. Onlara söyledik biz muhalefet yapmak için aldığımız görevin bilincinde olduktan sonra deveyi iğne deliğinden geçiririz, yine sarayın istediği gibi bir parlamento olmaz. Son birkaç huzurlu günlerini iç tüzük açısından geçiriyorlar. 54 milletvekilimiz konuşacaktı, 21’e indirdiler. Biz 63 milletvekilimizi konuşturduk. Ve bundan haberi olmayan kimse yok şu an Türkiye’de. Bundan sonra da barışçıl şekilde bu eylemimizi devam ettireceğiz.”

 

 

 “BÜLENT TURAN’A ÇIKMA TEKLİF EDİYORUM” 

 

Özgür Özel, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın eylem yapan CHP’lileri ergenler gibi davranmakla suçlayan şekilde açıklama yaptığını bildirerek şöyle devam etti: “AK Partili Bülent Turan, ergenler gibi davranmakla suçlamış. Ergen gibi davranışların temelinde gençler birbirine çıkma teklif ederler. Çıkma teklif ediyorum Bülent Turan’a gel birlikte insan içine çıkalım. Sokaklardaki adalet talebini hep birlikte görelim. İnsan içine çıkacak halin varsa bu ergen sana çıkma teklif ediyor. Gel birlikte halkın karşısına çıkalım.”

 

“AKP VE MHP O MUHABBETTE UZATMALARI OYNUYORLAR”

 

Özgür Özel, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu üzerinden yürüyen AK Parti ve MHP arasındaki gerilime ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: “Aslında AKP ile MHP’nin dostluklarının mezara kadar değil 16 Nisan Pazar’a kadar olduğunu biliyorduk. O muhabbette uzatmaları oynuyorlar. İç tüzük değişikliğini de o anayasa değişikliğine dayandırdılar. Aslında AKP ve MHP arasında ne derin ayrılıklar olduğunu yakından takip ediyoruz. Karşılıklı açıklamalarla görüyoruz. İbret vericidir.  Sonraki süreçte tarafların ne kadar tahammülsüz ne kadar kaba güvenin ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğu belli. Esas sorun tabandaki taleple MHP yönetiminin algısı arasındaki uçurumdur. AKP ile MHP arasında kavga bekliyor muyuz? Ya biri bir süre sonra ‘MHP de beni aldatmış, PKK, FETÖ gibi’ diyecek, ya da diğeri ‘senin itibarın işportaya düşmüş’ diyerek hesaplama, çarpma işlemi yapacak. Ama o zamana kadar Türkiye çok şey kaybetmiş olacak.”