CHP’li Özdiş’ten Bakan Bozdağ’a: Hakim ve savcı olmak için AKP’ye üye olmak zorunlu mu?

CHP’li Özdiş’ten Bakan Bozdağ’a: Hakim ve savcı olmak için AKP’ye üye olmak zorunlu mu?
27 Nisan 2017 12:02

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, hakim olarak atanan avukatların çoğunun AKP’de il ve ilçe yöneticiliklerinde bulunduğu iddialarına yanıt istedi

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMMKİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakim olarak atanan 900 avukatı sordu.

 
Ülke gündemini meşgul eden 900 avukatın hakim olarak atanmasını TBMM’ye taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bu avukatlardan kaçının AKP üyesi olduğunun açıklanmasını istedi. Milletvekili Özdiş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Hakim veya savcı olarak atanmak için AKP’ye üye olmak zorunlu halemi getirildi?” dedi

 
ATANANLARIN KAÇI AKP ÜYESİDİR

 
Adalet Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla bin 500 avukatın hakim olarak atanacağını duyurduğunu kaydeden Özdiş, “Yapılan yazılı sınav ve sözlü mülakatın ertesinde geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlara göre bin 500 kişi alınacak denmesine rağmen sözlü mülakatı geçtiği açıklanan kişi sayısı sadece 900’dür. Mülakatı geçen avukatların büyük bir kısmının da AKP’nin il ilçe teşkilatlarında üye veya yönetici olduğu iddia edilmektedir. Adalet sistemindeki bu partizanlık iddiaları kamu vicdanını yaralamaktadır ve halkın adelete güvenini sarsmaktadır” şeklinde görüş belirtti.

 
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelttiği sorular şöyle:

 
“1-Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında kadro sayısı 1500 olarak açıklanmışken neden 900 kişi sözlü mülakatı geçmiştir? Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

 
2-Sözlü mülakatı geçtiği açıklanan 900 kişinin yazılı sınav sonuçları nelerdir?

 
3-Adana’da kendisi veya ailesi AKP il, ilçe teşkilatlarında görevli kaç kişi sözlü mülakatı geçmiştir? Bu kişilerin yazılı sınav sonuçları nelerdir?

 

 
4-Sözlü mülakatı geçtiği açıklanan yaklaşık 900 kişinin 800’ünün AKP’de il, ilçe yöneticisi olduğu iddia edilmektedir. Bu durum hakkında düşünceleriniz nelerdir?

 
5-Hakim veya savcı olabilmek için AKP’de üye veya yönetici olmak zorunlu hale mi getirilmiştir?”