CHP’li Özdiş: Türkiye’nin geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz

CHP’li Özdiş: Türkiye’nin geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz
23 Mart 2017 11:54

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, referandumda halkın ‘Hayır’ oyu vererek ülkenin geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

 

 

 

Referandum çalışmasını yoğun bir şekilde günde 15 saat sürdüren CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, sandık günü yaklaştıkça ‘Hayır’cılara karşı baskıların artmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Partinin hazırladığı tüm programlara katılan ayrıca kendi seçim merkezinin de çalışmalarıyla yüksek bir tempoda çalışmalarını sürdüren Özdiş, iktidarın “16 Nisan’dan sonra Türkiye’yi düzelteceğiz” söyleminin bir kandırmacadan, baskıdan kaynaklandığını ifade etti.

 

 

ŞİMDİ NEDEN DÜZELTMİYORSUNUZ?

 

 

‘Evet’ kampanyası yürüten iktidarın, Anayasa değişiklik maddeleri üzerinde hiçbir konuyu savunamadığı için farklı söylemlere girdiğini vurgulayan CHP Milletvekili Özdiş, “Değişikliğin hiçbir maddesini savunamıyorlar. Halka ‘Evet’ demeleri için hiçbir somut gerekçe sunamıyorlar. Söyledikleri ülkenin geleceği ve düzeltilmesi için diyorlar. Galiba 15 yıldır ülkeyi tek başlarına yönettiklerini unutuyorlar” dedi

 

 

CUMHURİYET KAZANIMI

 

 

Parlamenter sistemin bir Cumhuriyet kazanımı olduğuna da vurgu yapan İbrahim Özdiş, yurttaşların bu sestemden vazgeçmeyeceğine inandığını ifade etti. Atatürk ve arkadaşlarının temellerini attığı parlamenter sistemin bir ölçüde tek adam rejimine karşı oylandığını belirten Özdiş şunları söyledi:

 

 

“Bizler cumhuriyet kazanımları için sonuna kadar direneceğiz. İnanıyorum ki yurttaşlarımızda 16 Nisan’da önüne konulan bu seçenekten parlamenter sistemi seçecektir. Çünkü halkın karşısına dahi çıkıp neden ‘Evet’ denilmesi gerektiğinin anlatılamadığı bu rejim değişikliğine vatanşlarımız ‘Hayır diyerek gereken yanıtı verecektir.”

 

1 2