CHP’li Özdiş: Taşerona güvenlik soruşturmasında kriter nedir?

CHP’li Özdiş: Taşerona güvenlik soruşturmasında kriter nedir?
4 Nisan 2018 12:25

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan taşeron personelden yaklaşık 2000 kişinin güvenlik soruşmalarının olumsuz gelmesi nedeniyle kadro alamaması hatta işsiz kalmasını TBMM gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş:

 

 

TAŞERONA GÜVENLİK SORUŞTURMASINDA KRİTER NEDİR?

 

 

Hükümetin 3 yıl önce müjdesini verip bu yılın başlarında uygulamaya koyduğu taşeron personele kadroda tartışmalar devam ediyor. Kendisine iletilen bilgilere göre Adana Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron olarak çalışıp, kadroya geçeceği için sevinen yaklaşık 2000 kişinin güvenlik soruşturmalarına red cevabı geldiğini, kişilerin kadro almak bir yana iş çıkışları verildiği için işsiz kaldığını öğrenen CHP’li Özdiş “Taşerona kadro müjdesinin altında skandallar, mağduriyetler bitmek bilmiyor” dedi.

 

 

BU DEVİRDE BANKA BORCU OLMAYAN MI VAR?

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soran CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş şu şekilde konuştu:

 
“Kişiler güvenlik soruşturmaları neden olumsuz gelmiş onu bile öğrenemiyorlar. Ortada büyük bir belirsizlik ve mağduriyet söz konusu.İddialara göre banka borcu olanların bile güvenlik soruşturması olumsuz gelmiş, bu devirde bankalara borcu olmayan bir insan evladı var mı? Sayın İçişleri Bakanı’na buradan soruyorum;
Güvenlik soruşturmaları hangi kriterlere göre yapılıyor?
AKP’li olmayanları bu şekilde işinden aşından edip yerlerine AKP’lileri mi dolduruyorsunuz?”