CHP’li Özdiş: Erdoğan’a hakaretten kaç kişi cezaevinde?

CHP’li Özdiş: Erdoğan’a hakaretten kaç kişi cezaevinde?
25 Nisan 2017 10:38

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, son günlerde çok sayıda kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınmasını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla bugüne kadar kaç kişi hakkında işlem yapıldığını da soran Özdiş, cezaevlerinde bu suçlamayla kaç kişinin bulunduğunun açıklanmasını istedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMMKİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla bugüne kadar kaç kişinin tutuklandığını ve cezaya çarptırıldığını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

 
Sosyal medyadaki paylaşımlar dahil son günlerde çok sayıda kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Özdiş, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde, tutuklu ve hükümlü sayısının açıklanmasını istedi. Son üç Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili kaç kişinin bu konuda suçlandığını ve haklarında nasıl bir işlem yapıldığını Başbakan Binali Yıldırım’a soran Özdiş, yasada değişiklik yapılıp yapılmayacağını da dile getirdi.

 
2 ÇOCUK BABASI TUTUKLANDI

 

 
Geçtiğimiz haftalarda Adana’da 2 çocuk babası Burak Kaan Gülaşlar’ınevine sabah 5 sularında operasyon düzenlendiğini, özel harekat polislerin ağır silahlarla kapıya gelerekGülaşlar’ı gözaltına aldığını belirten Özdiş, “5 günlük gözaltı ve 5 günlük salınma aşamalarının ardından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan Burak Kaan Gülaşlar’ınyaşadıkları akıllara Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yönelik olan tüm hakaret davalarını geri çekeceğini açıklamasını getirmektedir. 15 Temmuz sonrası birlik beraberliğin kısıtlı olarak yaşandığı ilk birkaç haftada bu kararı veren Erdoğan, sonraki süreçte aynı suçlamayla çoğunlukla 20’li yaşlarda birçok vatandaşımızın gözaltına alınmasını veya tutuklanmasını istemiş veya olanlara göz yummuştur” dedi.

 
CEZAEVLERİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

 

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla cezaevlerinde kaç kişinin bulunduğunu da soran CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şöyle:

 
“1-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçildiği günden bu yana söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir? Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

 
2-Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklama doğrultusunda 15 Temmuz’dan önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde kaç kişiyi ‘affetmiştir’ ? Aynı dönemde kaç kişi sosyal medyadan hakaret gerekçesiyle gözaltına alınmış, bu kişiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

 
3-Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle cezaevlerinde söz konusu suçlamadan tutuklu veya hükümlü kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin yaş ortalaması nedir?

 
4-Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir?Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

 
5-10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde söz konusu suçlamayla toplam kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış, kaçı hüküm giymiştir?Hüküm giyenlerin ceza süreleri nelerdir?

 
6-İlgili kanun maddesinde tutuksuz yargılama v.b. değişiklikler yapmak hükümetinizin gündeminde midir?”