CHP’li Özdiş: Borçlanmak ekonominin kötü gidişidir

CHP’li Özdiş: Borçlanmak ekonominin kötü gidişidir
18 Ekim 2017 13:45

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 15 yılda borçlanan esnaf sayısının yüzde 800 artmasıyla övünen Başbakan Binali Yıldırım’a, “Borçlanmak ekonominin iyiye gitmesi midir?” diye sordu.

 

 

ANKARA / Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, AKP Grup Toplantısında kredi alan esnaf sayısını 500 bin olarak açıklayan ve bunu ekonominin iyiye gidişi olarak yorumlayan Başbakan Binali Yıldırım’a “Borçlu sayısının artması ne zamandan beri ekonominin iyiye gitmesi anlamını taşıyor” sorusunu yöneltti.

 
TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Başbakan Yıldırım’ın kendi partisinin grup toplantısındaki konuşmasını eleştiren CHP Milletvekili Özdiş, “Sayın Başbakan, partinizin grup toplantısında yaptığınız konuşmada ekonominin ne kadar iyi olduğundan bahsedip bir örnek verdiniz. 2002 yılında kredi kullanan esnaf sayısı 63 binken 2017 yılında bu sayıyı 500 bine çıkartmışsınız. Kredi demek borç demektir; hibeyle, sübvansiyonla karıştırmayın. Sayın Başbakan, borçlu insanların sayısını artırıp bununla övünmek ise ancak AKP’ye mahsus bir politika olsa gerektir” dedi.

 
ESNAF KEPENK KAPATIYOR

 
Ekonomideki kötü gidiş nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını belirten İbrahim Özdiş, “Borçlanarak ayakta durmaya çalışan esnaf kredilerle borç batağına sokuluyor ve kaçınılmaz son yaşanıyor. Esnafımız ekonominin içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle işletmelerini kapatıyor ama iktidar esnafın borçlanmasıyla övünüyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren 15 yılda kredi ile borçlanan esnafın sayısında yüzde 800 büyüme görülmüş, ama işletme sayısı aynı oranda artmamıştır. Bilinmelidirki borçlanmak büyümek değildir” diye konuştu.