CHP’li Özdiş: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezidir

CHP’li Özdiş: Basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezidir
26 Şubat 2017 09:03

CHP Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek, bir süre önce gerçekleştirilen genel kurulda güven tazeleyen Başkan Cafer Esendemir ile yönetim kurulunu kutladı ve başarı temennisinde bulundu.

 

 

 

 

Ülke ve yerel gündemle ilgli konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret esnasında; bağımsız ve özgür medyanın önemine vurgu yapan Özdiş; basın ve ifade özgürlüğü ile vatandaşın objektif haber alma hakkının, gelişmiş demokrasilerde vazgeçilmez temel unsurlar arasında bulunduğuna dikkat çekti.

 

 

 

“ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİDEN BAHSEDİLEMEZ”

 

 

 
Günümüzde çok sayıda gazetecinin işsiz olduğuna, 150’den fazla basın mensubunun da mesleki faaliyetlerinden dolayı cezeaevlerinde tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Özdiş, “Demokrasi ile idare edilen ülkeler için bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Bu sorun ve sıkıntıları parlamentoda bizlerin, gazeteciler cemiyetleri adına da sizlerin her zaman olduğu gibi gündeme taşıması, mücadele etmesi, çözüm yolları araması gerekiyor. Basını özgür olmayan ülkelerde demokrasiden, eşitlikten, insan haklarından ve hukuktan bahsetmek mümkün değildir” dedi.

 

 

 

“VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLMİYOR”

 

 
Başta TV’ler olmak üzere kitle iletişim araçları ile yapılan yayınlarda vatandaşın “Referandum” konusunda yeterince aydınlatılmadığını, yeni Anayasa’daki değişiklikler hakkında doyurucu açıklamaların yapılmadığını da ifade eden Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Yeni Anayasa’da ‘Kuvvetler Ayrılığı Prensibi’ ortadan kaldırılmakta ve tek adamlığa geçişe onay verilmektedir. TV’lerde ayrıca; referandum kampanyasında muhalefet partilerine çok az süre tanınmakta, böylece yurttaşların yeterince bilgilendirilmeleri önlenmektedir” diye konuştu.

 

 

 

ESENDEMİR: “ÇABA HARCIYORUZ”

 

 
Özdiş’e ziyaret ve başarı temennisinden dolayı teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise konuşmasında, bugüne kadar mesleki sorunların çözümü için çaba harcadıklarını, bu çabalarının bundan sonra yine devam edeceğini belirterek, “Bir yandan da kentimizin sosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha ileriye taşınması için yürütülen projelere destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda özellikle yerel basın üzerine düşeni yapıyor ve gündeme taşıdığı haberlerle kamuoyunu bilgilendiriyor” sözlerine yer verdi.

 

 

 

Özdiş’in ÇGC’yi ziyaretinde Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Mutlu Mete ile Özdiş’in Basın Danışmanı Mustafa Şahin Özgür de hazır bulundu.