CHP’li Özdiş: Bakanlık imkanları ve personeli kullanılarak AKP lehine seçim çalışması yapılıyor!

CHP’li Özdiş: Bakanlık imkanları ve personeli kullanılarak AKP lehine seçim çalışması yapılıyor!
29 Mayıs 2018 11:30

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelgede yer alan yardım yapılan evlere Ramazan ayı boyunca il müdürlükleri personelinin ziyaret etme zorunluluğunu TBMM gündemine taşıdı.

 

 

 

BAKANLIK İMKANLARI KULLANILARAK 24 HAZİRAN İÇİN SEÇİM YATIRIMI YAPILIYOR!

 

 

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 il müdürlüğüne gönderilen genelgede Ramazan ayı boyunca yani seçimlerden önceki bir ay boyunca Bakanlığın yardım verdiği kişileri ziyaret etme talimatı yer aldığını belirterek, “Söz konusu genelgede “Koruyucu aileler, evde bakım hizmeti alanlar, sosyal ve ekonomik destek hizmeti alanlar, kadın hizmetleri kuruluşlarından destek almış olanlar ile hizmet alanında bulunan kırılgan nüfusun yaşadığı mahalle ve semtlerde bulunan hanelere bir erkek ve bir kadından oluşan ekiplerce hane ziyaretleri yapılacaktır” denildiğini söyleyerek konu ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Özdiş aynı talimatın devamında ziyaret ekiplerinde il müdürlüğü ve kuruluşlarda çalışan yöneticiler ile kadrolu, 4D ve ek ders karşılığı çalışanlar dâhil tüm personelin yer alması, ekiplerin günlük en az 10 haneye gitmesi ve hane halkındaki fertlerin tümüyle birebir görüşmeler yapılması istendiğini ifade ederek “Bakanlığın tüm personeli bu ziyaretler için seferber olacak, Bakanlığın diğer tüm işleri askıya mı alınacak” diye sordu

 

 

TAŞERON PERSONELE “AKP’YE İHANET ETMEYİN” BASKISI!

 

 

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlerinin taşerondan kadroya geçen personele “Size kadro verenlere ihanet etmeyin” dediğinin iddia edildiğini belirterek “24 Haziran 2018 seçimleri için baskı ve korku ortamı oluşturuluyor” dedi.

 
CHP’li Özdiş’in önergesinde yer verdiği şu şekilde:

 
1- Bakanlığınızın böyle bir karar alması 24 Haziran 2018 seçimleriyle ilgili midir?
2- Söz konusu genelgedeki olayın başka bir örneği var mıdır? Daha önceki yılların Ramazan aylarında bu ve bunun gibi bir çalışma yapılmış mıdır?
3- Bakanlığınızın dolayısıyla devletin imkanlarını ve personelini kullanıp,evleri ziyaret ederek AKP lehine propaganda yapmayı mı düşünüyorsunuz?
4- İl müdürlüklerindeki tüm personeli böyle bir konuya görevlendirirseniz, Bakanlığın diğer tüm işleri askıya mı alınacaktır?
5- İl müdürlerinizin taşerondan kadroya geçen işçilere “size kadro verenlere ihanet etmeyin, onlara destek olun” diyerek açık açık AKP’ye oy istediği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?
6- Personelinizin yapacağı ev ziyaretlerinde “İktidar değişirse bu yardımlar da kesilir” tarzında ifadeler kullandığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?