CHP’li Özdiş: AKP huzurevlerinde de huzuru kaçırıyor

CHP’li Özdiş: AKP huzurevlerinde de huzuru kaçırıyor
12 Ekim 2017 13:14

CHP Milletvekili İbrahim Özdiş: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın genelgesiyle huzurevlerinde kalan yaşlılardan alınan 462 liralık ücretin, 2014 yılından sonra huzurevinde kalmaya başlayanlarda bin 150 liraya yükseltilmesi, eşitlik ilkesine aykırıdır, vicdansızlıktır.”

 

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile huzurevlerinde kalan yaşlıların ücretlerinin 2014 öncesi ve sonrası iki ayrı tarife olarak belirlenmesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “AKP iktidarı yaşlılarımızın kaldığı huzurevlerinde de huzuru kaçırıyor” dedi.

 
462 TL’DEN 1150 TL’YE YÜKSELTİLDİ

 
Bakanlığın genelgesi ile huzurevlerinde kalan yaşlı yurttaşların ücretlerinde yeni uygulama başlatıldığını ve 462 liralık bedelin 2014 yılından sonra huzurevlerinde kalmaya başlayanlar için bin 150 liraya yükseltildiğine dikkat çeken CHP Milletvekili İbrahim Özdiş verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşıdı.

 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Özdiş, genelgeyle ortaya çıkan durumun yaşlıların huzurunu kaçırdığına değindi. Yapılan zamlan birlikte huzurevindeki yaşlıların 2014’ten önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrıldığını aynı odada kalan yaşlılardan birisinin 462 TL diğerinin ise bin 150 TL ödemesinin eşitlik ilkesine uymadığını ifade etti.

 
ZAM FARKI PEŞİN İSTENDİ

 
Genelgeyle yapılan zam sonrası 2017 yılına ait 9 aylık dönemin ortalama ücret farkı 6 bin liraya aşkın bölümünün de peşin istendiğine değinen Özdiş, “Yaşlılara gönderilen tebligatta 9 aylık ücret farkının ödenmesi, ödenmemesi durumunda farklı tahsilat yollarının deneneceği belirtilmektedir. Bakanlık farklı tahsilat yollarından neyi kastetmektedir” diye sordu.

 
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş önergesinde, “Türkiye genelinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait kaç huzurevi bulunuyor. Bunlarda kalan yaşlılarımızda kaçı 2014 sonra buralarda kalmaya başlamıştır ve yayımlanan genelgeden etkilenmektedir” sorularını da yöneltti.