CHP’li Özdemir: Bugün 16 madencimizin toprak altında olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır

CHP’li Özdemir: Bugün 16 madencimizin toprak altında olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır
16 Kasım 2014 19:44

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Bugün 16 madencimizin toprak altında bulunuyor olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. İş cinayetleri bu ülkede çalışanların kaderi olmamalıdır” dedi.

 

Partisinin Zonguldak il kongresinde konuşan Özdemir, Soma’da 301 madencinin yası devam ederken, onlarca dökülen gözyaşının henüz kurumadan Ermenek’te maden faciası yaşandığını söyledi. Malik Ecder Özdemir, şöyle dedi:

.

.

“Bugün 16 madencimizin toprak altında bulunuyor olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. İş cinayetleri bu ülkede çalışanların kaderi olmamalıdır. Bu ülkeyi yönetenlerin bir kere daha düşünmesi lazım. Türkiye iş kazalarında Avrupa’da neredeyse 1’inci sıraya geliyor. İş cinayetlerinde neden Türkiye birinci sırada? Aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen halen daha o toprak altındaki işçilerimize ulaşılamamış olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır.”

 

Ortadoğu’da ülkelerin kan gölüne döndüğünü, insanlar mezhep kavgalarıyla birbirlerini gırtlakladığını kaydeden Malik Ecder Özdemir, “Bizim ülkemizde bu topraklarda biz birlikte ve bir arada yaşayabiliyorsak bunu Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara ve başta Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Televizyonlardan izliyoruz. İnsanların boğazını kesenler de ‘Allahuekber’ diyor, boğazı kesilenler de ‘Allahuekber’ diyor. Böyle bağnazlık olmaz” dedi.