CHP’li Özçelik: On bin vatandaşımız IŞİD saflarında!

CHP’li Özçelik: On bin vatandaşımız IŞİD saflarında!
29 Temmuz 2015 17:12

CHP adına İstanbul Milletvekili Murat Özçelik Genel Kurul’da konuştu.

 

 

Murat Özçelik’in açıklamalarından satır başları:

 

 

Son bir haftada 46 vatandaşımız hayatını kaybetti. Acımız çok büyük. Bu olayların tamamına değindi ama Suruç’ta katledilen 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ardından Binbaşımız, askerlerimiz, polisimiz şehit edildi.

 

 

Yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz, bu terör eylemlerini gerçekleştirenlerini lanetle kınıyoruz. Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.

 

 

Olaylara silsileyle bakarsak Suriye’deki savaşla Türkiye’de başımıza gelenler arasında bazı irtibatlar kurabiliriz. 2013 yılında Cilvegözü’nde patlama oluyor burada 3 yurttaşımız 14 de Suriyeli kişi ölüyor. 11 Mayıs ‘ta Reyhanlı’da 50 kişi hayatını kaybediyor. 2014 Ocak ayında Hatay’da Suriye’ye silah götürüldüğü iddia edilen bir TIR durduruluyor. MİT mensuplarının aranmasına izin verilmiyor. Bundan bir kaç gün sonra Adana – Ceyhan’da 4 TIR aratılmıyor.

 

 

2014 Mart ayında Niğde’de IŞİD 1 polisimizi 1 askerimizi şehit ediliyor. Bu arada Türkiye sınırındaki bazı köylere saldırıyor. Burada IŞİD 15 kişiyi katlediyor.

 

 

IŞİD 6 Haziran’da Musul’a saldırıyor. Musul Başkonsolosluğumuza, Irak yetkilileri IŞİD kapıda burayı terk edin deniyor ama Ankara’dan terk edin demediği için 46 vatandaşımız IŞİD’in elinde günlerce kaldı.

 

 

Sonra Şengal’e yöneldi IŞİD ve sonrasında da Kobani’ye saldırı gerçekleşti.

 

 

5 Haziran’da HDP’nin Diyarbakır mitingine bombalı saldırı yapılıyor. Sonra da Suruç’taki olay yaşanıyor. Bir defa Suriye içinde IŞİD diye bir örgüt var ama Türkiye’nin aldığı tedbirlere baktığımızda hiç bir şey yok.

 

 

Suriye’den az sayıda mülteciler geliyordu. Bir süre sonra bütün güney illerimizde çok ciddi sosyal sorunlar ortaya çıktı ve öyle bir hal aldı ki bu Türkiye’de kendi vatandaşlarımız arasında da infiale yol açtı.

 

 

Bir de baktık ki IŞİD’e dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’yi transit ülke olarak kullanan binlerce insan gitmiş. Ve öyle ki oradaki çatışmalar neticesinde Türkiye’deki hastaneler kullanıldı ve bu destek Türkiye’nin gözünü başka yere çekmesi Türkiye’de de önemli bir faliyetin başlamasına neden oldu.

 

 

“YAKLAŞIK 10 BİN VATANDAŞIMIZ IŞİD SAFLARINDA…”

 

 

IŞİD bu zaman zarfında maalesef adam devşirme faaliyetine, eğitim faaliyetine girişti. Yaklaşık 10 bin kendi vatandaşımız ya IŞİD’in saflarına gitti savaştı ya da lojistik faliyetler içinde oldu.

 

 

IŞİD, şu anda Gaziantep’in karşısındaki köylerde 8-12 yaşlarındaki çocuklarımıza kendi eğitimlerini verdiği iddia ediliyor.

 

 

Her ne kadar Türkiye hükümetin aldığı kararlarla sanki bir politika değişikliğine gidiyormuş gibi görünse de bu böyle değil. Türkiye’de eş zamanlı başlatılan operasyonlar ve IŞİD ve PKK’ya yönelik sınır ötesi hareketler, Suriye politikası, çözüm süreci ve selefi gruplara yönelik göz yummanın devam edememesi üzerine başlatılmıştır.