CHP’li Özcan: Erdoğan, Atatürk’ün yaptığı fabrikaları sattı, borç ödemedi, borcu 3’ e katladı

CHP’li Özcan: Erdoğan, Atatürk’ün yaptığı fabrikaları sattı, borç ödemedi, borcu 3’ e katladı
13 Haziran 2018 16:00

Bugünöğleden önce Bolu Milletvekili ve CHP 1. Sıra Adayı Tanju Özcan seçim ziyaretlerine, sabahın erken saatlerinde örgütle birlikte çalışmalarına Kökez Bölgesinde başladı.7’den 70’ e herkesin elini sıkan ÖZCAN bütün esnafı tek tek dolaşarak şunları anlattı.

 

 
“ Mustafa Kemal Atatürk 15 yıl Cumhurbaşkanlığı yapmış. Bu 15 yıl boyunca bakın ne yapmış. 49 fabrika yapmış, savaştan çıkmış bir ülke tabi. Osmanlının 150 milyon altın borcunu Avrupa ya ödemiş, peki Tayyip Bey Ne yaptı.? Atatürk’ün yaptığı fabrikaları sattı, borç ödemedi, borcu 3’ e katladı.

 
“Gençlere iş bulacağım demiyor, köylüyü ağaya kaldıracağım demiyor, emeklinin durumunu düzelteceğim demiyor, gençlerin eğitimini sağlayacağım demiyor. Ne diyor peki “ …kıraathane açacağım çaylar, kekler benden” diyor.

 
Bu kadar yüksek faiz var. Vatandaşta borcunu ödeyecek para yok. Bunlarda Metal yorgunluğu var. “16 yıldır Türkiye’yi yönetenler bu değişimi gerçekleştiremez. Onların seçim bildirgesi ranta, bizimkisi ise insana dönük. .Değişimde fayda olacağını görüyoruz. Toplumun önüne şu gerçeği koymalıyız. Türkiye ekonomisi değişime ihtiyaç duyuyor. Bunu gerçekleştirmek zorundayız.

 

Biz ne yapacağız? Türkiye’nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Yaşımıza bakmaksızın tek ortak payda vatan sevgisiyle 5 temel sorunu çözüp Türkiye’yi lider yapma gayretindeyiz. En temel sorun ekonomidir. TL’nin nasıl eridiğini gözlemliyoruz. TL dünyanın en büyük değer kaybeden paralardan birisidir. Çiftçi bankanın önünde kendini yakmayacak, faizleri silinmiş olacak. Şeker fabrikalarını geri alacağız. İhaleleri iptal edeceğiz, onlar milletindir. Esnaf bakanlığı kuracağız. Esnaf yıllardan beri söylüyor, neden bakanlık kurmuyorsunuz diye. Biz de diyoruz, emekten yana diyoruz, seni kira stopajından kurtaracağız. Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız. Halk Bankasının yüzde sekseni esnafla ilgilenecek. ”

 
24 Haziran’dan sonra artık Cumhurbaşkanının Muharrem İnce olması gerektiğinin altını çizirek oy istedi.

t1

t2

t3

t4

t5

t6