CHP’li Öz: Taşan foseptik çukurları çocukların sağlığını tehlikeye sokuyor!

CHP’li Öz: Taşan foseptik çukurları çocukların sağlığını tehlikeye sokuyor!
20 Mart 2018 13:15

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ, Çanakkale Ayvacık ilçesindeki TOKİ konutlarında foseptik çukurlarının taşması sonucu orada yaşayan vatandaşların özellikle de çocukların sağlığı yönünden büyük tehlike yaratan durumu İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya verdiği soru önergesiyle gündeme getirdi.

 

 
ALT YAPI SORUNLARI SADECE DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI TOKİ KONUTLARINDA MI VAR?

 
CHP’li ÖZ; soru önergesinde önemli bir noktaya da değindi. Bu tür alt yapı sorunlarının özellikle düşük gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı TOKİ konutlarında yaşandığının altını çizerek, “Halk sağlığını birinci derecede etkileyen söz konusu sorunla ilgili olarak bu güne kadar gerekli önlemler almayan yetkililer hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ’ün Soru Önergesi;

 

 

Çanakkale Ayvacık İlçesi’nde düşük gelirli vatandaşlarımız için yapılan TOKİ konutlarındaki fosseptik çukurlarının taşması nedeniyle yollar, apartmanların içi ve çevreleri mikroplu suyuyla dolmaktadır. Bu durum halk sağlığını etkilemekte, özellikle de çocukların her türlü enfeksiyona maruz kalarak ciddi hastalıklara yakalanmasına sebep olmaktadır.

 

Bu bağlamda;

 
1- Halk sağlığını birinci derecede etkileyen söz konusu sorunla ilgili olarak bu güne kadar gerekli önlemler almayan yetkililer hakkında herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

2- TOKİ konutları yapılırken altyapı sorunları oluşmaması için gereken inceleme yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu tür sorunların yaşanması hangi çalışmanın eksikliğinden kaynaklanmaktadır?

3- TOKİ konutları teslim edilmeden önce Bakanlığınız tarafından denetim yapılmakta mıdır?

4- Bu tür altyapı ve çeşitli sorunlar sadece düşük gelirli vatandaşlarımız için yapılan TOKİ konutlarında mı yaşanmaktadır?