CHP’li Öz: Kurultayı karalama kampanyası ucuz kahramanlıktır

CHP’li Öz: Kurultayı karalama kampanyası ucuz kahramanlıktır
28 Ağustos 2017 16:40

Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, birkaç kişinin yaptığı yanlışı, AKP’nin Cumhuriyet Halk Partisini ve Adalet Kurultayına katılan vatandaşlarımızı lekeleme kampanyasına dönüştürmesine tepki göstererek yazılı basın açıklaması yaptı.

 

 
Açıklamalarında “erimekte olan AKP’nin, dürüst olmayan siyasi yaklaşımı, toplumumuzun tamamına etki edecek saldırganlığa dönüşmüştür” vurgusu yaparak, “biz şehitlerimizin huzurunda Adalet Kurultayı yapıyoruz, AKP şehitlerimiz üzerinden kurultayımızı lekelemeye çalışarak ucuz kahramanlık yapıyor” diyen CHP’li Bülent ÖZ, açıklamalarında şunları ifade etti:

 
Adalet Kurultayı 102 yıl öncesini, yani Çanakkale Ruhunu yansıtmaktadır. Yurdumuzun dört bir yanından gelen on binlerce vatandaşımız ile birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, Ülkemizdeki adaletsizliklere dur diyecek söylemleri Çanakkale’de dile getiriyoruz.

 
Kurultay alanı kurallarını, gelecek her vatandaşımız için, günler öncesinden duyurduk. Bütün faaliyetlerimiz bu doğrultuda ve aziz şehitlerimizin değerli hatıralarını yaşatır hassasiyette olacaktır. Çünkü biz sarayda değil Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı, şehitler diyarı Çanakkale’de olduğumuzu biliyoruz.

 
Birkaç kendini bilmezin, Adalet Kurultayı ve Çanakkale Ruhu ile örtüşmeyen davranışları, farkına varıldığı an derhal Kurultay alanından uzaklaştırılmış ve gerekli işlemler başlatılmıştır. Fakat bu durumu siyasi malzeme yaparak, Çanakkale Ruhunu yaşatan ve bütün hassasiyetini gösteren binlerce yurttaşımızı, zan altında bırakmak, görüntüleri yayınlamak ve bütüne iftira atmak dürüstlük değil, olsa olsa ucuz kahramanlıktır.

 
AKP, ÜSTÜMÜZE ATMAYA ÇALIŞTIĞI ÇAMURA KENDİ BULANDI

 
Madem bu kadar dürüşsünüz, kaçıncı Cuma oldu, gezi parkı eylemlerinde, Camide içki içtiler iftiranızın görüntülerini yayınlayamadığınız. Kaçıncı Salı geçti Kabataş’ta, türbanlı bacımıza saldırdılar iftiranızın görüntülerini yayınlayamadığınız.

 
Biliyoruz, montaj ve komplo siyasetiniz, dürüst ve doğruları ifade veren imamı sürgün etmektir ya da milli olmayan politikanız, şehitlerimizin olduğu gün, eğlence mekanlarında boy göstermektir, bayramları ve törenleri iptal edip, açılıştan açılışa koşmak, düğün dernek yapıp, top oynamaktır.

 
DÜRÜST OLMAYANIN, LEKELEME KAMPANYASI TUTMAZ

 
Şimdi, eriyen AKP’nin iftira ile prim yapma arzusu tekrar ortaya çıkarak, birkaç kişinin yaptığı yanlışı Adalet Kurultayına ve Partimize karşı saldırı malzemesi olarak kullanmak istemektedir.

 
Çocuk istismarcılarını koruyup, üstelik Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayanların, şehit cenazelerine yaygara diyenlerin, çamur at izi kalsın anlayışı ile dürüst olmayan lekeleme kampanyası tutmaz.

 
ADALET ADIMLARI BÜYÜDÜKÇE AKP’NİN SİYASİ SEVİYESİ KÜÇÜLMEKTEDİR

 
Burada birkaç kişi değil binler var. Kurultayımızdaki birliktelikten AKP rahatsızlık, biz ise gurur duyuyoruz. Kurultayımıza laf söylemeden önce binlerce yurttaşımızın, adil olmayan AKP’nin adaletsizliklerine karşı mücadele verdiğini bilmelidir.
Adalet için söyleyecek sözü olan binlerce yurttaşımız ile birlikte aziz şehitlerimizin hatıralarına ve maneviyatlarına gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz ve bu doğrultuda Adalet Kurultayı çalışmalarımızı tamamlayacağız.

 
Lekeleme kampanyaları hak, hukuk, adalet arayışımıza engel olamaz, yürüdük şimdi Adalet Kurultayımızda konuşuyoruz. AKP’nin unutturmaya çalıştığı adaletin tekrar tahsisi için, Ülkemizin geleceği için atılması gereken her adımı atıyoruz. Fakat adalet için attığımız adımlar büyüdükçe, daha fazla yurttaşımız bizimle tek ses oldukça, AKP’nin siyasi seviyesi küçülmektedir.

 
SÖZÜMÜZ ADALET, CEVABIMIZ KURULTAYDADIR

 
Adalet Yürüyüşümüze başladığımız gün, herkes için adalet sağlanana kadar yılmayacağız, yorulmayacağız, vazgeçmeyeceğiz dedik. Çünkü bıçak kemiğe dayanmıştır, sözümüz herkes için adalettir. Adaleti yok sayanlara, vatandaşımızı zan altında bırakanlara, yanıtımız da cevabımız da kurultaydadır. Çünkü binlerce yurttaşımız coşkuyla ve inanmışlıkla Çanakkale’de buluştu.

 
Adaleti tekrar tahsis ettiğimiz gün, binlerce vatandaşımızın imzası ile bu yola çıktığımızı asla unutmayacağız ve bütün yurttaşlarımıza eşit adalet sağlayacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, yandaş için değil, vatandaş için var.