CHP’li Öz: AKP’nin tarihe sahip çıkma anlayışı dizilerden ibaret!

CHP’li Öz: AKP’nin tarihe sahip çıkma anlayışı dizilerden ibaret!
7 Mart 2018 09:22

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ,Çanakkale’nin tarihine yapılan ihaneti TBMM Genel Kurulunda söz alarak gündeme getirdi.

 

 
CHP’li ÖZ TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında adeta tarih dersi verdi. “Boğaz’ın girişinde yer alan ve Kumkale köyü sınırları içerisinde bulunan Orhaniye Tabyası 1889 yılında II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Boğaz gücünü sağlamlaştırmak için yaptırılan tabya, ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında da stratejik bir öneme sahip olmuştur. Orhaniye Tabyası sorumsuz bir kişi tarafından “paintball” sahası olarak kullanıldı ve şanlı tarihimize ihanet etti. Bu kişi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.” açıklamalarına yer verdi.

 
ORHANİYE TABYASI ÇANAKKALE BELEDİYESİ’NİN YETKİ VE SORUMLULUK ALANINDA DEĞİLDİR

 

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ÖZ; “Orhaniye tabyası bazı yandaş basında yazıldığı gibi Çanakkale Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanı içerisinde değildir. Bu suçu belediyemizin üzerine atarak kurtulamazsınız.” dedi.

 
TARİHE SAHİP ÇIKMAK “PAYİTAHT ABDÜLHAMİT” DİZİSİYLE OLMAZ!

 
“Başka bir sorun şu; Abdülhamit zamanında yapılan Tabya’nın hâlini resimlerde görüyorsunuz, yıllardan beri restore edilmeyi bekliyor. Siz ancak tarihe “Payitaht Abdülhamit” dizisiyle sahip çıkıyorsunuz. Sahip çıkmak böyle olmaz. Orhaniye Tabyasını biran önce Restore etmenizi bekliyoruz.” diyerek sözlerine son veren CHP’li ÖZ Orhaniye Tabya’sında tarihe yapılan ihaneti TBMM Genel Kurulu’nda gösterdiği fotoğraflarla gözler önüne serdi.

 

orhaniye-tabyasi