CHP’li Oran’dan Bolu Milli Eğitim Müdürü’ne: Sen sabıkalısın

CHP’li Oran’dan Bolu Milli Eğitim Müdürü’ne: Sen sabıkalısın
24 Haziran 2016 17:31

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı veren Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’e tepki gösterdi. Oran, “Sen sakıncalı bir adamsın. Senin hakkında suç duyurusu var. Senin hakkında hapis cezası var. Sen sabıkalısın. Sen bir militansın” dedi.

 

 

 

CHP Bolu İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Umut Oran, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Oran, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatı veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i eleştirerek şöyle konuştu:

 

 

“Sen maaşını bu milletin vergileriyle alacaksın sonra da geleceksin bu milletin milli değerlerine saygısızlık yapacaksın. Senin haddine mi? Senin vazifen mi? 10’uncu Yıl Marşı’nı söyletmemek, yasaklamak sana mı kaldı? Sen Bolu’daki eğitim standardını al geliştir. Burada okuyan gençlerimizin sorunlarıyla ilgilen. Senin görevin bunlarla uğraşmak” dedi.
‘BURASI İZZET BABA’NIN ŞEHRİ’

 

 

 

Bolu’nun başka bir hassasiyetinin de merhum hayırsever İzzet Baysal olduğuna vurgu yapan Oran, şöyle dedi:
“Burası İzzet Baba’nın şehri. Buradaki kurumlar İzzet Baba’nın alın teriyle, dişinden tırnağından artırarak Bolu’ya armağan ettiği değerler. Sen gelip burada görev yapacaksan adam gibi görev yapacaksın. Senin 10’uncu Yıl Marşı’nı yasaklaman abesle iştigal. Burası dağ başı değil. Sonra sen sakıncalı bir adamsın. Senin hakkında suç duyurusu var. Senin hakkında hapis cezası var. Sen sabıkalısın. Daha dikkatli olman lazım. Sen bir militansın. Sen AKP’nin milletvekili aday adayı olmuşsun. Sen eğer buraya militanlık yapmaya geldiysen kusura bakma ama burası militanlık yeri değil. Gidersin AKP’ye üye olur siyaset yaparsın. Ama burada bizim milli değerlerimizle oynayamazsın. Bizde sana bunu oynatmayız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Milli Eğitim Müdürü’nün görevden el çektirilmesi konusunda kesinlikle meydanı boş bırakmayacağız.”

 

 

Vali Aydın Baruş’u da eleştiren Oran, “Sen bu millete hizmet etmek yerine, demokrasiyi, asayişi sağlamak yerine AK Parti’nin, sarayın hizmetine girip ona hizmet edeceksin. Kusura bakmayın ama yok böyle bir şey. Biz bunu kabul edemeyiz” dedi.
ÖZCAN: VALİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

 

 

Milletvekili Tanju Özcan, geçen Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eğitim sendikaları ile birlikte yaptıkları protestoda polisin gazla müdahale etmesi nedeniyle Vali Aydın Baruş ve kendisine gaz sıkan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Yargıtay ve Danıştay’da üye ve daire sayılarını azaltan yasa tasarısına da değinen Özcan, “İleriye dönük Türkiye’yi sıkıntıya sokacak bir yasa. Yargıtay ve Danıştay’da imamdan talimat alan, cemaatten doğrudan talimat alan hakim ve savcılar maalesef var. Ve bunlar AKP zamanında palazlandılar. Ama AKP diyor ki; imamdan talimat alanları temizleyeyeyim, saraydan talimat alanlar kalsın. İmamdan talimat alan yargıç da bizim nazarımızda yargıç değil, saraydan talimat alan da bizim nazarımızda yargıç değil. İkisinin birbirinden hiç bir farkı yok” dedi.

 

 

DHA