CHP’li Nurlu: Üzüm üreticisinin sesini tüm Türkiye duymalı

CHP’li Nurlu: Üzüm üreticisinin sesini tüm Türkiye duymalı
27 Eylül 2017 09:57

CHP Manisa Milletvekimi Mazlum Nurlu: “Üzüm üreticisinin sesini tüm Türkiye duymalı.”Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının maliyetin altında kalması üzerine üzüm üretiminin ve Manisalı üzüm üreticilerinin sorunlarını masaya yatıracak olan CHP, 28 Eylül 2017 perşembe günü Alaşehir’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı “Üzüm Çalıştayı” düzenleyecek ve büyük bir miting yapacak.Üzüm çalıştayı ve mitingle ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, “Üzüm üreticisi, zeytin, fındık, buğday üreticisi sebze meyve üretenler, hayvancılıkla uğraşanlar hepsi AKP’nin yanlış tarım politikalarına kurban edildi” dedi.

 

 

Mazlum Nurlu açıklamasını şöyle sürdürdü:En fazla ve en güzel üzümü üretiyorsunuz, fakat bunun nimetlerinden yararlanamıyorsunuz. Aynı fındıkta olduğu gibi.Üreten biziz, fakat fiyatı başkaları belirliyor.

 

Geçen yıl 14 lira olan fındık bu yıl 8 lira. Fındık üreticisinin feryadını duyurmak için CHP olarak Ordu’dan Giresun’a “Fındık İçin Adalet” yürüyüşünü gerçekleştirdik ve Giresun’da büyük bir mitingle fındık üreticisinin sorunu çözecek 6 maddelik bir çözüm paketini açıkladık. Şimdi Manisalı üzüm üreticisinin feryadını herkese duyurmak için Alaşehir’de bir çalıştay ve miting düzenleyeceğiz.“Üzümde adalet” ve “üreticinin hakkı” için hep birlikte Alaşehir’de olacağız.

 

Sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU üzüm üreticileriyle, çiftçiyle, köylüyle bir araya gelecek.Çekirdeksiz kuru üzüm sektörünün tüm taraflarını burada toplayacağız ve bu konuyu enine boyuna konuşacağız.Çiftçi, üzüm işletmeleri, ihracatçı, ilaç ve gübre bayileri, bağlarda mevsimlik olarak çalışan işçiler, ziraat mühendisleri, odalar, kooperatifler, birlikler, üniversiteler, enstitüler herkes orada olacak.Hatta tüketici olarak vatandaş da katılacak. Herkes eteğindeki taşı ortaya dökecek.Manisa ekonomisinin ve tarımının temelini oluşturan çekirdeksiz kuru üzüm için ortak akılla çözüm bulacağız ve bunu Hükümete bildireceğiz.Bu nedenle, Alaşehir’den yükselecek üzüm üreticisinin sesini tüm Türkiye duymalıdır.Tüm hemşerilerimi Manisa’nın değeri ve önemli bir gelir kaynağı olan Sultaniye Üzüme sahip çıkmaya çağırıyoruz.Bugün üzüme ne kadar çok sahip çıkarsak, yarın zeytine, tütüne, domatese, kiraza, çileğe de sahip çıkmış olacağız.Orada ne kadar kalabalık olursak, bu üreticinin gücü ve Manisa’nın birlik ve beraberliğinin göstergesi olacaktır. ”