CHP’li Nazlıaka’dan, Hacıosmanoğlu’nun ‘O’ sözlerine tepki! ‘Onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama’

CHP’li Nazlıaka’dan, Hacıosmanoğlu’nun ‘O’ sözlerine tepki! ‘Onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama’
29 Ekim 2015 19:48

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Gaziantepspor maçı sonrası söylediği “Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım” sözlerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tepki gösterdi.

 

“ONUN ADAMLIKTAN ANLADIĞI SADECE TEHDİT VE AŞAĞILAMA”

 

Nazlıaka, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştığı mesajında “Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama. Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz” dedi. CHP’li Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ı da Hacıosmanoğlu’nun kadınlarla ilgili sözlerine tepki göstermeye davet ederek şu açıklamayı yaptı: “Bu zat, kadını eşit görmeyen zihniyetin ete kemiğe bürünmüş halidir. Öleceksek adam gibi ölelim, kadın gibi yaşamayacağız, diyor. Sanki Türkiye’de kadınların yaşam hakkı varmış gibi. Aşağıladığı, yürekli kadınlara kurban olsun . Karadeniz insanı, Trabzonspor Başkanı gibi zavallı bir erkek olacağına Havva Ana gibi yürekli bir kadın olmayı tercih eder. Keşke bir kadın gibi mert olmayı bilse. Bu Ortaçağ zihniyeti sporu siyasete malzeme eden birilerini putlaştıran zat, acaba adamlıktan ne anlıyor? Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama. Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz. Kadına yönelik şiddet bu karanlık kafalar nedeniyle artıyor. Ben kendisinin eşine de dostluk ve dayanışmayla selamlıyorum. Onu da tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum. Bu ülkeyi zafere ve bağımsızlığa götüren yolda en önemli mücadeleyi veren Nene Hatunları, Kara Fatmaları, bu önemli günde bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını da bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum”

 

HACIOSMANOĞLU: KADIN GİBİ 100 SENE YAŞAYACAK YERDE ADAM GİBİ BİR SENE YAŞARIM

 

Trabzonspor’un kendi evinde 2-2 berabere kaldığı Gaziantepspor maçının ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor için kapalı ceza yatmaya razıyım. Bu işin sonu o noktaya doğru gidiyor. Konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum. Onların karşılığında yatmasını da biliyorum. Ama benim ailem, onurlu ve köklü bir aile. Bana önce adamlığı, adam gibi yaşamayı ve adam gibi ölmeyi öğrettiler. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım. Sonucunda ölüm de varsa bir gün yaşarım, ertesi gün ölürüm” demişti.

 

ANKARA, (DHA)