CHP’li muhalifler bu videolarla 2. Ekmeleddin uyarısında bulundular!

CHP’li muhalifler bu videolarla 2. Ekmeleddin uyarısında bulundular!
20 Ağustos 2020 11:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül ismi üzerindeki ısrarı CHP’lileri kızdırdı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun son yaptığı açıklama ‘Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?’ çıkışı CHP’de ‘cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ tartışmasını alevlendirdi.

 

 

CHP liderinin aklındaki ismin 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu kulislere yansıdı.

 

CHP içindeki muhalif kesim paylaştıkları videolarla CHP seçmenini uyarıyor.

 

Kılıçdaroğlu 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini açıklarken “Bir süredir sizler de biliyorsunuz eğilimlerini aldık, sayın genel başkanla bunları paylaştım. Herkesin kabul edebileceği saygınlığı dürüstlüğü olan bilgisi birikimiyle herkese örnek olacak bir ismi öneriyoruz, Ekmeleddin İhsanoğlu.” demişti.

 

Devlet Bahçeli’ye Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Kılıçdaroğlu’nun sunması akıllarda pek çok soru işareti bırakmış ve “Kılıçdaroğlu’nun kulağına Ekmeleddin İhsanoğlu ismini fısıldayarak emreden emperyal güçler hangileriydi?!” yorumlarına sebep olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi parti içinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na yükselen itirazlara yanıt niteliğinde açıklamalarda bulundu ve tatilcilere seslenerek şöyle demişti.

“Masalarda oturup ‘Ben oy kullanmayacağım’ diye ahkam kesmek demokrasiye uymaz. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir” diyen ve yer yer kürsüye vurarak konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz”

 

CHP seçmenin ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası yaşamak istemediği ve Gül’ün aday gösterilmesi durumunda oy vermeyeceği konuşuluyor.