CHP’li Kuyucuoğlu’ndan ‘Atatürk’e hakaret içerikli mesajlara’ sert tepki!

CHP’li Kuyucuoğlu’ndan ‘Atatürk’e hakaret içerikli mesajlara’ sert tepki!
17 Şubat 2017 17:35

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Anamur ilçe AKP Gençlik kolları başkanının sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı Atatürk’e hakaret içerikli mesajları sert bir dille eleştirerek Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum dedi.

 

 

 

 

AKP Gençlik kollarının twitter hesabından yayınladığı Atatürk’e hakaret içeren mesajlarda;

 

 

“atatürk olmasaydı die bişey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var artık. #RecepTayyipErdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır!

Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selanikli’dir.Kimse Türk, Atatürk demesin orijinal Yunan yani net. Zaten benzemiyor Türk’e:)”

 

 

Bu ve buna benzer mesajları okuyan vatandaşların tepkisi ve öfkesi ile konunun kendisine iletildiğini belirten Kuyucuoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı, Dünyanın kabul ettiği saygın bir liderdir.

 
Ülkemizin, özgürlük ve demokrasiye kavuşmasını sağlayan, Egemenliği Dolmabahçe sarayından alıp Türkiye Büyük Millet Meclisine veren, başarılı devlet adamımızın, bu şekilde aşağılanmasını kabul etmek mümkün değildir.
Gençliğin bu noktaya gelmesine neden olanların oturup düşünmesi gerekir. Bu ve benzeri zihniyetlerin, Türkiye’yi nereye götürmek istediklerinin bir işaretidir.

 
Yurttaşlarımızın da Ülkemize ve Cumhuriyete sahip çıkarak, 16 Nisan referandum seçiminde gereğini yapacağına, bu tür davranışlara geçit vermeyeceğine inanıyorum” dedi.