CHP’li Kuyucuoğlu: Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV kalkacak mı?

CHP’li Kuyucuoğlu: Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV kalkacak mı?
15 Mart 2018 10:43

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, tarım sektöründe sürdürülebilirlik için girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirti ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı’na, “Tarımsal üretim için kullanılan mazotta Özel Tüketim Vergisini kaldırmak için bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde çiftçinin sorunlarını gündeme getirdi.

 

 

Kuyucuoğlu önergesinin gerekçesinde, “Türkiye’nin tarımda söz sahibi olması ve rekabet edebilir düzeye erişebilmesi amacıyla, tarımın devam edegelen yapısal sorunlarının çözülmesi, tarımsal üretim ve ticaret politikalarının güçlendirilmesi, kırsal kalkınma politikalarının tarım politikaları ile entegre edilmesi, üretici eğitim ve refah düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal desteklemelerin amacına uygun olarak sürdürülmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi, üretici örgütlenmesi sorunlarının çözülmesi, tarım işçilerinin sosyal güvenlik ve iş yasası kapsamlı sorunlarının giderilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, tarımsal danışmanlık sisteminin etkin kullanılması önem taşımaktadır. Tarım sektörünün sürdürülebilir rekabet gücü ve küçük üreticilerin yaşayabilmesi; tarım sektöründe yapısal sorunların çözülmesi sayesinde elde edilecek kazanımlar, üretim girdilerinin fiyatlarını azaltma ve katma değeri yüksek üretim ile telafi edilebilir” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, önergesinde şu sorulara yer verdi:

 
“Tarımsal üretim için kullanılan mazotta Özel Tüketim Vergisini kaldırmak için bir çalışmanız var mıdır? Arazi toplulaştırması ve sınırsız köy projelerini hızlandırmayı düşünüyor musunuz? Damlama sulama sistemi başta olmak üzere, yeni sistemler uygulanarak suyun etkin kullanımı sağlamak için hazırlanan projelere verilen desteklerin artırılması için bir çalışmanız var mı? Dileyenin dilediği yerde, dilediği üretim modelini uygulaması yerine, bölgeler için en uygun üretim tipleri belirlemek ve o tipleri desteklemek için çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?”