CHP’li Kuyucuoğlu: AKP’nin seçim programına ihtiyacı yok, CHP’den kopyalasınlar!

CHP’li Kuyucuoğlu: AKP’nin seçim programına ihtiyacı yok, CHP’den kopyalasınlar!
7 Mayıs 2018 11:09

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, emekliye yılda 2 bayram ikramiyesi verilmesinin ilk olarak CHP’nin seçim programında yer aldığını belirterek, “AKP’nin seçim programına ihtiyacı yok; beklesin, CHP programını açıklasın, kopya ederler” dedi. Kuyucuoğlu, hükümetin bedelli askerlikle ilgili net kararını açıklaması çağrısında da bulundu.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, AKP hükümetinin, CHP programında yer alan birçok projeyi önce küçümseyip reddettiğini, seçim sürecine girilince de uygulamak zorunda kaldığını söyledi.

 

 

Kuyucuoğlu, “2015 seçimleri öncesi Mehmet Şimşek, CHP’nin emekli ikramiyesi vaadi için ‘Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler, sadece şapka çıkarmam ben de CHP oy veririm’ dedi. CHP’nin asgari ücret vaadine AKP önce ‘olmaz’ dedi, sonra asgari ücreti yükseltti. ‘Taşerona kadro’ dedik, yarım yamalak taşeronlara kadro verildi. ‘Emeklilere dinî bayramlarda iki maaş ikramiye’ dedik, dinî bayramlarda emeklilere biner TL verme kararı aldılar. 24 Haziranda genel seçimler var. AKP’nin seçim programına ihtiyacı yok; beklesin, Cumhuriyet Halk Partisi programını açıklasın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin programını kopya ederler, hiç uğraşmalarına gerek yok” dedi.

 

 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, bedelli askerlik konusu ile KHK mağdurlarının durumunu da meclis gündemine getirdi.
Kuyucuoğlu, “24 Haziran seçimleri yaklaşıyor. Birçok konuda kolaylıklar sağlanıyor. Gençlerimizin bir beklentisi var. Bedelli askerlik konusu ne olacak? Bu konuda yoğun sorular var. Bu konuda cevap bekliyoruz. İkincisi, KHK’yla açığa alınan, mahkemede beraat eden veya savcılıkça takipsizlik alanlar ne zaman işlerine kavuşacaklar? Bu mağduriyetler ne zaman giderilecek?” diye sordu.