CHP’li Kuşadası Belediyesi’nin toplamadığı çöpleri, ilçe sakinleri belediyenin önüne döktü!

CHP’li Kuşadası Belediyesi’nin toplamadığı çöpleri, ilçe sakinleri belediyenin önüne döktü!
12 Kasım 2018 09:28

Aydın Kuşadası’nda çöpleri toplamayan CHP’li belediye ilçe sakinlerini isyan ettirdi. Vatandaşlar defalarca aramalarına rağmen alınmayan çöplerini belediye binasının önüne döktü.

 

 

Kuşadası ilçesinde, Kadınlar Denizi mahallesindeki İniştepe sitesi sakinleri, defalarca aramalarına rağmen çöplerinin düzenli olarak toplanmadığını belirterek CHP’li Özer Kayalı’nın yönetimindeki belediyeyi protesto etti. Site sakinleri kapılarının önünde biriken çöpleri poşetlere doldurdu. Ardından araçlarının bagajına koyarak Demokrasi Meydanı’ndaki bulunan Kuşadası Belediyesi hizmet binasının önüne geldi.

2

 

ZABITA MÜDAHALE ETTİ

 

Site sakinleri, araçlarından çıkardıkları çöpleri çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında belediye binasının önüne döktü. Bu sırada olay yerine gelen zabıta ekipleri, eyleme engellemeye çalıştı. CHP’li belediyeyi protesto eden vatandaşlarla, zabıtalar arasında tartışma yaşandı. Zabıta memurlarından biriyle eylem yapan bir vatandaş birbirlerine bağırmaya başlayınca olaya polis ekipleri müdahale etti. Ekiplerin araya girmesiyle tartışma sona erdi.Çöp konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten site sakinlerinden Züleyha Durak, çöpler yüzünden çocuklarının oynamak için bile sitenin bahçesine çıkamadıklarını, etrafa yayılan kötü koku nedeniyle camları açamadıklarını söyledi. Özellikle son aylarda belediyeye bağlı temizlik ekiplerinin kendi bölgelerine uğramaz olduklarını da dile getiren Durak, ‘’Sitemizin içinde çöpler birikti. Sorunumuza çözüm bulamayınca çareyi çöpleri belediyenin önünde dökmekte bulduk“ şeklinde konuştu.

 

‘ARADIK GELMEDİLER’

 

Bir diğer site sakini ise ‘’Defalarca aradık. Çöpler birikti kokudan duramıyoruz diye. Her defasında işçi göndereceklerini söylediler ama kimse gelmedi’’ dedi. Vatandaşlar daha sonra araçlarına binerek evlerine geri döndü. Belediye binasının önüne atılan çöpler ise daha sonra gelen Kuşadası Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.