CHP’li Köse: Bu müfredatı derhal geri çekin

CHP’li Köse: Bu müfredatı derhal geri çekin
19 Eylül 2017 10:39

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliğine tepki gösterdi.

 

 

 

 

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat değişikliğine tepki gösterdiği açıkaması şöyle:

 

 

“ÇAĞ DIŞI, ANTİ-LAİK BU MÜFREDATA, ÇOCUKLARIMIZI TESLİM ETMEYECEĞİZ HAYKIRIYORUZ!…BU MÜFREDATI, DERHAL! GERİ ÇEKİN!… 

 

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı, bu çağ dışı, bilimsellikten uzak, anti-laik, Eğitim müfredatı ile başlayamaz!Başlatılamaz!… Bir partinin ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilen bu eğitim müfredatı, ülkemizi geriye götürmeye, geleceğimizi karanlıklar içine gömmeye mahkumdur. Zira, EĞİTİM MÜFREDATI, bilimsel, akılcı ve evrensel olmalıdır. Eğitim, siyaset üstü bir devlet politikası olmalıdır. Eğitim alanlarının iktidardan özerk alanlar olması gerekir. Aksi halde kaderimiz, çağın gerisinde, gelişmemiş toplumlar arasında yer almak olur. Dayatılan eğitim müfredatında, Atatürk ve  Cumhuriyet değerlerimiz yok edilmeye unutturulmaya çalışılmış, pozitif bilim dersleri geriletilmiş, evrim teorisi çıkarılmıştır. Müfredat değişikliğine bakıldığında, laikliğin içinin boşaltıldığı görülmektedir. Bu müfredat bu haliyle, bilimden, akıldan, çağdaşlıktan, uzak olduğu gibi laiklik ilkesine ve Anayasamıza da aykırı bir müfredattır.

 

Eğitim ve öğretim müfredatında, Atatürk ilke ve inkılaplarını geriletemezsiniz, yok sayamazsınız!Anayasa 42.Madde; ”Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Eğitim ve öğretim Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre devletin denetimi ve gözetimi altında yapılır” der. Görüleceği gibi kıstaslar, Anayasamızda belirtilmiş, denetim ve gözetimi hükümete değil devlete bırakılmıştır. Zira eğitim ve öğretim, partiler ve siyaset üstü bir devlet politikası olmalıdır. İktidarın, ”müfredatı sadeleştirdik basitleştirdik” savunması karşısında, dayatılan müfredata bakıldığında, bilimsel ne varsa yok sayılıp çıkarıldığı, siyasi ideolojik anti-laik ne varsa, konulduğu görülmektedir. “Kocaya itaat ibadettir” “Ateistle evlenmeyin” “Evlenerek iffetinizi koruyun” gibi.

 

Anayasa 24.Madde,”Herkes vicdan dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir” der. Anayasada, ”kadın erkek eşittir” ilkelerine aykırı, cinsiyet ayrımcılığını kökleştiren, kadını yine cinsel kimliği üzerinden sınıflandıranİnsanları cinsel kimlikleri veya dini inançları üzerinden kutuplaştıracak bu anlayış kabul edilemez, müfredata konulamaz. Yangından mal kaçırır gibi konulan 4+4+4 eğitim sisteminin yanlışlığını haykıran bizler, uygulamada bunun yanlışlığını, yine bu günlerde TEOG’un yanlışlığını kabul eden iktidara, yeniden sesleniyoruz. Ben yaptım! Oldu bitti! Anlayışı ile Eğitim müfredatı yapılamaz. Böyle müfredat olmaz! Derhal geri çekin!…Hükümet olmak, devlet adamı olmaktır. Devlet adamı olmak, ülkenin menfaatini, parti menfaatinin önüne koyabilmektir.Ulu önder, büyük devlet adamı, Mustafa Kemal Atatürk, “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi tercih edin” demiştir. Zira, bilim; Doğru düşünme ve sistematik olarak bilgi edinmedir.Bilimin amacı; Evrende doğru bilgiyi yanlış bilgiden ayırarak, insan ve insan yararına çalışmak, insanlığı ileriye götürmektir. Bu eğitim müfredatı ile, doğruyu yanlıştan ayıramayan, bilgi üretemeyen, düşünmeyen, sorgulamayan, biat eden nesiller hedeflenmektedir ki, bu eğitim ve öğretim müfredatı, sadece bunu hedefleyenleri değil! Top yekün hepimizi karanlığa gömecektir. Bu tehlikenin farkında olan bizler, çok geç olmadan, sesimizi gücümüzü birleştirmeli, “Eğitim meselesi,vmemleket ve geleceğimizin meselesi” bilinci ile bu müfredatı durdurmalıyız. Kendimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, memleketimiz için…

 

FATMA KÖSECHP Kadın Kolları Genel Başkanı”