CHP’li Köprülü: Vatanın bütün ümidi ve geleceği gençliktedir

CHP’li Köprülü: Vatanın bütün ümidi ve geleceği gençliktedir
17 Mayıs 2018 09:59

CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesada “Kurtuluş Savaşının mücadele kıvılcımının yakıldığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi, bir devrim kararının da ilk adımı olmuştur. Türk milletinin kurtuluş çareleri aradığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarak bu büyük devrime giden yolu açmıştır.” dedi.

 

 

CHP’li Köprülü şunları kaydetti:

 

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce başlattığı büyük yürüyüş ile, mazlum milletlerin kurtuluş yolunun, bağımsızlığını kazanmaktan geçtiğini tüm dünyaya göstermiştir.

Milli hakimiyete dayanan kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak için yola çıkan Atatürk, Samsun’a ayak basışının taşıdığı önemi, Büyük Nutku’nu 19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkışı ile başlatarak da göstermiştir.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’le beraber emperyalizme başkaldırarak Anadolu’da Kurtuluş mücadelesine omuz veren fedakar, kararlı, azimli Türk milleti bu büyük yürüyüşü zaferle taçlandırmıştır.

Bizler bugün aynı kararlılıkla, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz. “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi biz görev başındayız. Birlik ve beraberliğimizin en temel öğesi ulusal bayramlarımız ise görevlerimizi hatırlatmak üzere büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle, 19 Mayıs Bayramının 99. Yılını kutlarken Atatürk’ün Nutuk’ta bahsettiği gibi Milli Mücadelenin örgütlendiği bu tarihi günü anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, İstiklal Savaşının kahramanı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.