CHP’li Köksal: Tek adamlık, en çok kendilerine zarar verecek!

CHP’li Köksal: Tek adamlık, en çok kendilerine zarar verecek!
23 Ocak 2017 16:50

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi’nin CHP, MHP ve diğer siyasi partilere oy verenlerin yanında AKP’ye de büyük zararlar vereceğini kaydetti. Köksal bu paketin ileride AKP’lileri de rahatsız edeceğini vurguladı.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen ve tüm yetkileri bir tek kişide toplayan Anayasa Değişikliği Paketi’nin ileride en çok AKP’lileri rahatsız edeceğini söyledi. Köksal, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eliyle 4 işareti yaparak tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan diye sesleniyor. Oysa bu Anayasa Değişikliği Paketi milleti bölüyor, devlette özerklik yapısını gündeme getiriyor, vatanı küçük parçacıklar hâline getiriyor. Cumhurbaşkanı bu tarifi yaparken, aslında ’tek adam, tek irade’ diyor” dedi.

 

 

DAVUTOĞLU’NUN DA KAYGILARI VAR

 
Köksal, son zamanlarda AKP içinde bazı tartışmaların yaşandığını belirterek “Pelikan Darbesi’nden bu yana çok açık bir şekilde görülüyor ki ya tam Erdoğancı olacaksınız; ya da tüm mevki ve makamları kaybedeceksiniz. Ahmet Davutoğlu, kendisi bir güç hâline gelmeye başladığı anda tabir-i caizse kellesi alındı. Bu Anayasa Değişikliği Paketi’ne Ahmet Davutoğlu’nun da itirazlarının olduğunu, bu konuda kaygılar taşıdığını ve bu kaygılarını Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaştığını, hükümete en yakın gazeteler arasındaki Yeni Şafak’tan okuyoruz. Ahmet Davutoğlu, damdan düşmüştür, damdan düşeceklerin hâlini de en iyi O anlar. Dün Tayyip Erdoğan’la yola çıkan kaç siyasetçi bugün kalıcı oldu? Bugün aynı yolda yürüyenlerin yarın yine yok olacağı, siyasetten uzaklaştırılacağı görülmüyor mu? Bunu bir kenara yazın: Cansiperane AKP savunucularının hiçbirisi gelecek yıl bu vakitler ortalarda görünmeyecek. Çünkü Tek Adam’ın hiç kimseye ihtiyacı kalmayacak. Bu paket diğer partilere oy verenler kadar AKP’lilere de zarar verecek. Karşıdevrim, önce kendi öncülerini yiyecek” ifadelerini kullandı.

 

 

YILLAR SONRA “KANDIRILDIK” MI DİYECEKSİNİZ?

 
AKP MYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun Afyonkarahisar’da yaptığı açıklamada “CHP yanlış bilgiler veriyor” çıkışına da tepki gösteren Köksal, “CHP dün olduğu gibi bugün de doğruları gösteriyor, hükümetin yararına olacak eleştirilerde bulunuyor. Hatırlayın, koca koca bakanlar, 2010 yılındaki Referandum’da ’Artık hukukun üstünlüğü olacak’ demişlerdi. CHP o zaman da hukukun temelinin sarsıldığını söylemiş ve ilgili maddelerin hatalara neden olacağı hakkında uyarmıştı. Çok değil, 6 yıl sonra gelen kalkışmanın ardından kaç hakim ve savcının ihraç edildiği ortada. 2010’daki değişikliklerden yararlanarak sisteme çöreklenenler olduğunu gördük. Şimdi de Cumhuriyet’in temeli sarsılmak isteniyor. Bundan yıllar sonra yine ’Kandırıldık’ deyip tarih önündeki sorumluluğunuzdan kurtulacağınızı mı zannediyorsunuz?” diye sordu.

 

 

MHP TABANI BUNLARI UNUTMAYACAK

 
Milliyetçi Hareket Partisi tabanına da seslenen Köksal, “Daha düne kadar ’Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık’ diyen Cumhurbaşkanı’na MHP üst yönetimi destek veriyor vermesine, ama MHP tabanı Cumhurbaşkanı’nın Başbakan iken Habur’daki tavrını unutmayacaktır. Akil Adamlar ismi altında terör örgütünü insani bir yardım kuruluşu gibi gösterme çabalarını unutmayacaktır. İmralı Tutanakları’nı, terörist başı Apo’nun Başkanlık Sistemi’ne verdiği desteği unutmayacaktır” şeklinde konuştu.