CHP’li Köksal: Taşerona, emekliye verilen sözler ne oldu?

CHP’li Köksal: Taşerona, emekliye verilen sözler ne oldu?
6 Kasım 2017 10:23

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Taşerona kadro vereceğim. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini çözeceğim. Terörü bitireceğim deyip, vaatlerde bulunan AKP kendi verdiği sözü tutmadı” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Helal Akreditasyon Kurumu’nun kurulmasıyla ilgili konuştu.

 

 

Konuşmasına Harf Devrimi’nin 89’uncu yıl dönümünü kutlayarak başlayan Milletvekili Köksal, “Millî egemenliğe geçişimizi sağlamak ve demokratik bir düzenin kurulabilmesine olanak tanımak için 1 Kasım 1922’de saltanat kaldırıldı. Saltanatın kaldırılmasının, egemenliğin millete verilmesinin yıl dönümünü ve ayrıca okuryazarlığın önündeki en büyük engeli ortadan kaldıran Harf Devrimi’nin 89’uncu yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

 

 

ÇİFTÇİLERİMİZE EKSİK DESTEKLEME VERİLDİ

 

 

AKP’nin yolsuzluk algısında Türkiye’yi 176 ülke arasında 75’inci sıraya yükselttiğinin önemle altını çizen Köksal, “AKP 59,3 milyar dolarlık özelleştirme yapıp bu özelleştirme paralarını nereye harcadığının hesabını veremedi. AKP; ‘FETÖ’yle mücadele ediyorum.’ diye suçlu suçsuz binlerce insanı işinden, aşından, özgürlüğünden ederek, kendi itirafıyla at izini it izine karıştırdığı bir süreci yönetiyor. AKP 2006 yılında, kendi iktidarı döneminde çıkardığı Tarım Kanunu’na göre ‘Çiftçiye verilecek destek, gayrisafi millî hasılanın yüzde 1’inden az olamaz.’ dediği hâlde buna bile riayet etmeyip çiftçiye eksik destekleme verdi. AKP; bu kanun yürürlüğe girdiğinden bu yana çiftçiye 87,5 milyar liralık eksik destekleme vererek, sadece 2017 yılında çiftçiye vermesi gereken 26 milyar liralık desteği vermeyip 12,8 milyarlık desteği vererek yani bir anlamda kul hakkı yiyerek çiftçiyi bankalara, sağa sola borçlandırdı” ifadelerini kullandı.

 

 

AKP BUĞDAYDAN SAMANA BİRÇOK ÜRÜNÜN İTHALATINA KAPI AÇTI

 

 

Köksal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“AKP kendi çocukları yatlarla, katlarla, gemiciklerle sefa sürerken 18 milyonluk, 15-29 yaş arası gençlerimizin yüzde 27’sini işsizliğe mahkûm etti. AKP seçim meydanlarında eveleyip geveleyip ‘Taşerona kadro vereceğim. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini çözeceğim. Terörü bitireceğim.’ deyip, vaatlerde bulunup kendi verdiği sözü tutmadı. Askerî okulları kapatıp orada okuyan, FETÖ’yle alakası olmadığı hâlde FETÖ’cü damgası yediği için perişan olan çocukların vebalini taşıyan AKP lop etten buğdaya, samandan mercimeği birçok ürünün ithalatına kapı açarak kendi çiftçisini bitirmeye çalışıyor. AKP Helal Akreditasyon Kurumunu belirleyecek, öyle mi? Helale karar verecek, öyle mi? Hadi oradan!”

 

 

HELAL’İ BİLİYORUZ DA AKREDİTASYON NEDİR?

 

 

Bir ürünün helal mi haram mı olduğunun tespitinin nasıl yapılacağını kaydeden Köksal, “Helal Akreditasyon; “helal” i biliyoruz da “akreditasyon” nedir Allah aşkına? Fransızca kökenli bir kelime; belli kriterleri sağlarlık, denklik hakkında bilirkişi veya kurumlarca verilen bir belge. Helal Akreditasyon Kurumu da bu durumda olsa olsa bir ürünün, hizmetin helal mi haram mı olduğunu tespit edecek kurum. Peki, bu kurum o ürünün veya hizmetin helal mi haram mı olduğunun tespitini nasıl yapacak, gerçekten merak ediyorum. Üyelerini AKP’nin belirleyeceği Helal Akreditasyon Kurumunun, verdiği helal belgesine nasıl güveneceğiz? şeklinde konuştu.