CHP’li Köksal: FETÖ’nün izinden gidiyorlar!

CHP’li Köksal: FETÖ’nün izinden gidiyorlar!
26 Temmuz 2017 14:02

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Lozan Antlaşması’nı hezimet olarak niteleyenleri sert bir dille eleştirdi. Köksal, “Yunan galip gelseydi daha iyiydi, diyen kıymeti kendinden menkul tarihçiler, FETÖ elebaşının izinden gidiyor” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ülke gündemindeki gelişmeler hakkında basın açıklaması yaptı. Köksal, “Son zamanlarda, emperyalizme karşı verdiğimiz Milli Mücadelemiz’i küçümseyen, Lozan’a hezimet diyen, kıymeti kendinden menkul tarihçiler ortaya çıktı. Aynı tarihçilerin ’Yunan galip gelseydi’ diye serzenişleri de bulunuyor. İlginç olan şu ki, FETÖ elebaşı da aynı söylemleri dile getirmiş. İşgalcilerin zulmetmediğini öne sürmüştü. Bu tarihçiler, FETÖ’nün izinden gidiyorlar” dedi.

 

 

BALKANLIOĞLU’NU BİLEREK ATADILAR

 
Afyonkarahisar’ın eski Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Sakarya Valiliği’nde makamda tekbirlerle karşılanmasına da dikkat çeken Köksal, “Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da görev yaptığı zaman da yaptıkları ve yapmadıkları ile ulusal basının başlıca konuları arasındaydı. Sakarya Valiliği’nde bir cemaat üyeleri tarafından karşılanması ve tekbirler getirilmesi bizim için sürpriz olmadı. Balkanlıoğlu’nun ağabeyi Abdülmetin Balkanlıoğlu, bir cemaatin ikinci adamı konumundadır. Aynı kişi, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan organizasyonlarda da konuşmacı olarak yer almıştır. Dolayısıyla Balkanlıoğlu’nun kimliğini ve kişiliğini bilerek Sakarya Valiliği’ne atayanlar, çıkıp neler olup bittiğini anlatmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

ATATÜRK DEVRİMLERİ, ÇIKIŞ YOLUMUZDUR

 
Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sarılması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Köksal, “Türkiye, din eksenli toplulukların çıkar çatışmalarına sahne olacak bir kabile devleti değildir. Etnik milliyetçiliği, aşiretçiliği, baskı grubu oluşturmak için kullanılan cemaatçiliği Türkiye daha fazla kaldıramaz. Çıkış yolu, Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önerdiği ve uyguladığı devrimlerdir. İnançlara saygıyı benimsiyoruz, ancak dini kullanarak siyaset yapan grupların siyaset kurumuna baskı yapmalarını, ihale takip etmelerini, atamalarda ve seçimlerde etkili olmaya çalışmalarını reddediyoruz” dedi.