CHP’li Koç’tan Davutoğlu’na: Bundan sonra sana TOMA Ahmet mi diyelim?

CHP’li Koç’tan Davutoğlu’na: Bundan sonra sana TOMA Ahmet mi diyelim?
15 Ekim 2014 14:15

CHP Sözcüsü Haluk Koç gündemi değerlendirdi.

 

 

Haluk Koç’un konuşmasından satır başları.

 

Önemli olaylardan bir tanesi HSYK seçimleri ile ilgili. Kurulun yeni yapısı belli oldu. Ne liyakat, ne başarı ne kıdem ne meslek onuru ön planda değil. Siyasi illiyet bir organizasyona bağlılık kriter alındı.

 

 

Hukuk kavramı dışında ne varsa bunların belirleyici olduğu bir süreci yaşadık. Sade bir yurttaşız adliyeye işimiz düştü. Ben hukuk ve adalet mi arayacağım, yoksa benim sorunumla ilgili siyasi bir bağlantı mı arayacağım. Ya büyük yolsuzluk davaları ne olacak… Sakın ha bir baklava çalmayasınız ya da yüzünüze maske takıp bir pankartla sokaklarda dolaşmayasınız.

 

 

 

 

Yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlğü, adil yargılanma hakkı, bunlar evrensel hukuk kavramları. Şu anda bunların hepsi kağıt üzerinde Türkiye’de.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde Başbakanlık görevinin askıya alındığı günler geçiriyoruz.

 

Ortada bir şahsiyet var. Her durumda söz söyleyen, her konuda açıklama yapan. Bir de yakasına başbakanlık takılan küçük Hüsamettin rolünde biri var.

 

Burada Davutoğlu’nun yetkileri var gibi görünüyor, ama bir müsteşar bile atayamıyor.

 

Cumhurbaşkanını nasıl tarif ediyor bizim anayasamız, sorumsuz kişi olarak tarif ediyor. Anayada yazan tarafsızlık ilkesi tamamen askıda. Bu makamda bunları söylememeliyim diyor ama tutamıyor o dilini.

 

Davutoğlu’nun siyaseten ergenliğe ulaşmasını hepimiz istiyoruz. Gölgeden çıkması lazım. Ne kadar müsade eder o gölgenin sahibini onu bilmiyorum.

 

Oldukça önemli bir kanun teklifi var. bu yasanın tümü tartışılacak önümüzdeki günlerde. Bir panik yasasıyla, bir 12 Eylül’ü andıran yasayla karşı karşıya Türkiye.

 

Bireysel hak ve özgürlüklere devlet kelepçesi takılmak isteniyor.

 

Efendim Alman modeli böyle. Almanya’da hiç de böyle değil kardeşim. Geirdiğin polis devleti yolunda hiç kendine kalkan arama.

 

Bu faşizme çeyrek kala uygulamalarına CHP olarak hem siyasi hem hukuki olarak mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Hayalet Başbakan “Bir TOMA yakılırsa yerine 5 10 TOMA alacağız” diyor. Ne diyelim bundan sonra sana TOMA Ahmet mi diyelim.