CHP’li Koç’dan Erdoğan’a: Kaset koleksiyonunun tam ortasındasın

CHP’li Koç’dan Erdoğan’a: Kaset koleksiyonunun tam ortasındasın
24 Nisan 2014 11:54

CHP Sözcüsü Haluk Koç, TBMM’de açıklama yaptı. İşte o açıklamadan satırbaşları:

 

Yalova’da CHP’nin alnının akıyla kazandığı seçim masada kaybediliyor. Devletin bütün resmi kurumlarının girişimleriyle nerede ne kadar seçmen var araştırılarak Hatay’da benzer bir mekanizmayla seçimin iptali için başvuruldu.Yalova’yı söyledim. Seçimle ilgili itirazlar görüşülürken satın Tuğrul Hançerkıran görevinden alınıyor. Bu kadar da değil YSK’da itirazlar görüşülürken Hatay merkez kurul başkanının tayinleri çıkıyor. Seçimleri nasıl iptal ettirebiliriz, bize kim engel çıkarabilir bununla ilgili personer tasarısında bulunuyor.

 

 

DEMOKRASİNİN İÇİ BOŞALTILDI

 

Ankara’da 2300 küsür sandıkta mühürsüz tutanaklar kabul edildi. 124 bin oydan 34 bin oya reddedilebiliyor. Oratada ciddi olarak tartışılacak bir süreç var. AKP’nin kazanamadığı yerlerde masabaşı kazanma eylemleri devam ediyor. Bizim bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Yalova’da alınan karar oy birliği ile alınmadı. Burada bir vesayet sisteminden bahsediyoruz. Demokrasinin içi boşaltıltı.

 

 

HANİ MONTAJDI BUNLAR?

 

Geçen gün Recep Tayyip Erdoğan’ın mecliste yaptığı konuşması çok ilginçti.Sayın Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay başkanı ile ilgili kaset var dedi. Sen nereden biliyorsun? Senin bu arşivden haberin var. Sen kaset koleksiyoncususun.Benim ailemle yaptığım konuşmalar kaset haline getirildi dedi. Hani montajdı bunlar? Şimdi kabul etmiş oluyorsun. Oluşturduğun havuz medyası ile istediğin algıyı oluşturduğunu düşünüyorsun ama sonra kendini ele veriyorsun.

 

 

GÜL’E ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR

 

Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı konuşma çok ilgi çekici. Erdoğan Cumhurbaşkanı ve Genel Kurmay Başkanı ile ilgili kasetlerin olduğunu söyledi. Sen nereden biliyorsun. Vaktinde şimdi suçladığın yapılarla bu işin prodüksiyonunu yaparken birlikte ürettiniz bu kasetleri. Sen kaset koleksiyonunun tam ortasındasın.

 

“Benim çocuklarımla yaptığım konuşmalar sızdırıldı” diyor.Hani montajdı bunlar demek ki bu sızdırmaların montaj olmadığını teyit ediyorsun.

 

Cumhurbaşkanına bu seçim sürecinde aba altından sopa göstermek mi isteniyor?

 

Kirli bir siyaset dönemindeyiz. Bu dönemin baş aktörü Recep Tayyip Erdoğan’dır.Bu tabloyu bence çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Dün Meclis’te yaptığı konuşmada 23 Nisan ruhuna yakışmadı. Sandığı mahkeme kabul eden bir anlayıştan bahsediyoruz. Yaptığı hataların yüzde 43 oy oy oranı ile temizlendiğini sanıp buna da milli irade demektedir. Açık ve net konuşuyorum katakülliye gerek yok. Az oyla çok milletvekili çıkarmaya çalışıyorlar. Gücün yetiyorsa yüzde 10 barajını kaldır. Temsilde adalet yüzde 10 seçim barajının kaldırılması ile sağlanabilir.

 

24 NİSANI BEKLEMEDEN AÇIKLADI

 

Dün 23 Nisan’da 24 Nisan’ı beklemeden Başbakan yazılı bir açıklama yaptı. 1915 yılında Osmanlı imparatorluğu toprakları üzerinde yaşanan acı olayların bağımsız tarihç.iler tarafından incelenmesi gerektiği hep söyledik. Biz bu talebi 2006 yılında TBMM’de gurubu bulunan siyasi partiler halkımızla paylaşmıştı.Dünkü açıklama üzerine şunu söylüyorum. Bu tarihsiz süreçlerin tüm kurbanlarına Allah’tan rahmet dilemeyi de bir vicdan görevi biliriz.