CHP’li Koç: Türkmenlere yardım taşıyoruz diye TIR’larla eli kanlı terör örgütlerine silah taşıdınız

CHP’li Koç: Türkmenlere yardım taşıyoruz diye TIR’larla eli kanlı terör örgütlerine silah taşıdınız
10 Ekim 2014 14:39

CHP Sözcüsü haluk Koç gündemi değerlendirdi.

 

İşte Haluk Koç’un konuşmasından satır başları;

 

Bugün Davutoğlu aklı sıra CHP ve Kılıçdaroğlu’na göndermelerde bulunmuş. Kendisine yanıt verme zorunluluğu doğduğu için kamuoyundan özür diliyorum.

 

Eli kanlı terör örgütleriyle gizli ilişkilere girerseniz Türkiye’yi felakete sürüklersiniz dedik. İşte CHP böyledir dediler.

 

Kirli siyasi çıkarlarınız için hayallere dayalı dış politikanızı değiştirin dedik. CHP Esad’ı kurtarma peşinde dediler.

 

 

 

 

Yolsuzluklardan kaçamayacaksınız dedik. Paralel suçlamasında bulundunuz.

 

Kürt sorunu özünde bir demokratikleşememe sorunudur.

 

Davutoğlu’ndan olsa olsa hayalleriyle yaşayan bir başbakan karikatürü çıkar.

 

IŞİD tarafından Türkmenler katledilirken ağzınızı açabildiniz mi? Bir de üstüne yalan söylediniz. Türkmenlere yardım taşıyoruz diye TIR’larla eli kanlı terör örgütlerine silah taşıdınız.

 

 

 

 

Şimdi neden kaçıyorsun Davutoğlu. O TIR’lar hayalet miydi. Hastanelerde tedavi ettiğini o ucube insanlar hayalet miydi?

 

Bu felaketler Türkiye’ye ithal edilir, Türkiye bir terör odağı haline getirilir dediğimizde neredeydiniz.

 

Bir tane belge göz-sterin diyor Davutoğlu. Uluslararası basına bak. Bütün dünya biliyor sizin bu terör örgütleri ile içli dışlı oluşunuzu. Kişi ne kadar çapsız olursa olsun bu durumunu bilecek kapasitede olmalıdır.

 

Davutoğlu CHP’nin dünkü önerilerine komik demiş. Kendisi komik bile değil acınacak halde.

 

2 Emniyet müdürümüzün de aralarında olduğu 35 insanımızı kaybettik, Atatürk heykelleri yıkılıyor, Türk bayrakları yakılıyor. Türk bayrağını yakan bir tek kişiyi kulağından tut getir sorumlusu budur de. Utanmıyor musunuz?

 

Bu milletin canı yanıyor canı.

 

30 yıldır bütün yaşananlara rağmen kardeşliğini korumuş bu millet tedirginlik yaşıyor. Sokaklar kaynıyor. Bu nasıl yüzsüzlük nasıl aymazlık.

 

‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun aklına ve şeyine ihtiyacımız yok’ diyor. Aklına ihtiyacın yok anladık, şeyine ne?

 

Bugün stratejik derinlik dediği yol kaosa götürmüştür Türkiye’yi. Selefi ve suflörü Erdoğan’dır.

 

Vesayetle mücadele ettiklerini söylüyorlar, vesayetin eski modelini dayattılar.

 

Hala Esad’la yatıp Esad’la kalkıyorlar. 40 kere söyledik Suriye’de yaşayan herkes demokratik laik bir sistem içinde Suriye’de yaşayabilmeli dedik. Hala Esad’la yatıp Esad’la kalkıyorlar. Dünkü CHP önerisini akılları sıra hedef saptırıyorlar.

 

Güya IŞİD’e karşı gibi görünüp uluslararası platformda Suriye’ye yönelik bir harekatın önünü açmaya çalışıyorlar.

 

Türkiye kan gölüne dönüyor. Onlar hala Esad’ı nasıl deviririz peşindeler. Çünki İhvan kardeşliğinden gelen politikaları var. Kendisi bütün bu coğrafyanın islami ve siyasi lideri olma peşinde. Türkiye’nin çimentosu gevşetiliyor.

 

Faiz lobisi bitti Kaos lobisi çıktı. “IŞİD öldürüyor ama işkence yapmıyor” diye eski başbakan yardımcısı tweet atıyor. Bu mantıkta kaç kişisiniz siz AKP içinde. Peki IŞİD işkence yapmıyorsa bu kafa kesenler kimler? Sizin destekledikleriniz mi sizin silah verdikleriniz mi?

 

İnsanda biraz utanma sıkılma olur. İşin acı tarafı dünyanın en gelmiş geçmiş gaddar örgütlerinden birini aklama yoluna gidiyorlar. Sizce yangına kim benzini döküyor. Sokaklarda yaşanan bu karmaşa kaos kimin eseri. Yıllarca çözüm çözüm dediniz. Çözümün adresi Meclis dedik hayır gizli kapaklı çözeceğiz dediniz.

 

Bu demokratikleşme gizli kapaklı toplantılarla kimseye ihale edilemez.

 

Büyük devletler küçük adamlarla yönetilemez. CHP olarak herkesi sağduyulu davranmaya tekrar davet ediyoruz. Herkesi itidalli olmaya tekrar çağırıyoruz.

 

Artık Türkiye yönetilemeyen bir ülke konumuna düşmüştür. Sorumlusu 12 yıldır türkiye’de kupon arazi ve rant peşinde koşan bu kadrodur. Bu söz hepsine yeter.