CHP’li Koç hakkında da fezleke düzenlendi!

CHP’li Koç hakkında da fezleke düzenlendi!
1 Ağustos 2015 13:46

CHP’liler hakkındaki fezlekelere bir yenisi daha eklendi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç hakkında, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’e hakaret ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, Koç hakkındaki suçlama “Alenen hakaret” olarak tanımlandı.

 

 

Koç, sınava giren vatandaşların hakkı yenerek, atama ile kamu da memur yapılan bir dizi “VIP torpil listesi” açıklamıştı. Metiner ise bu listede yer alan akrabasının Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını, “Ben değil valilik yaptı” diye açıklamış ve Nahl Suresi 90. ayetini örnek göstermişti. Metiner, ayetteki ‘adaleti emreder’ kısmını es geçerek “Akrabaya yardımı” vurgulaması ise eleştirilere neden olmuştu. Koç da, AKP’li Metiner’in ayeti yorumlama tarzını eleştirmiş ve ”Bazı kendini bilmezler çıkıyor, yüce Allah’ın ayetine dahi yaptıkları yolsuzluğa, bu kadro rüşveti olayına kılıf olarak kullanabiliyor” demişti.

 

 

Bunun üzerine Metiner’in şikayeti ile, Koç hakkıda hakaret iddiasıyla fezleke hazırlandı. Savcılık tarafından bilirkişi olarak atanan fezlekenin oluşmasına neden olan raporu hazırlayan Feyzullah Hafızoğlu’nun ise savcılıkta katip olarak çalıştığı ortaya çıktı. CHP’nin avukatları “iddianameyi hazırlayan savcılığın kendi çalışanını bilirkişi olarak atamasının hem tarafsızlık ilkesine hem de yasalara aykırı olduğunu” belirttiler. Hafızoğlu’nun bilirkişi listesinde de kaydının bulunmadığı ifade ediliyor.

 

 

Kaynak: Sözcü / Başak Kaya