CHP’li Koç: Eninde sonunda yakayı paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz

CHP’li Koç: Eninde sonunda yakayı paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz
22 Ekim 2014 15:52

CHP Sözcüsü Haluk Koç gündemi değerlendirdi.

 

Haluk Koç’un konuşmasından satır başları.

 

Milletin vicdanı kanamış, görüntüler ortada. Adalet nasıl tarif edilir. Adalet bir elinde kılıç bir elinde terazi olan bir kadın figürü ile tarif edilir. E siz bu adaletin ırzına geçmişsiniz.

 

Mevcut savcının böyle bir takipsizlik kararı vermesi sürpriz değil. Çünkü kurgu senaryo buna göre çizilmiştir. Savcı ileride hukuk fakültelerinde ders diye gösterilecek bir hukuk garabetinin altına imza atmıştır.

 

Rüşvetin anlaşması yoktur. Rüşvetin sözleşmesi mi olur. O kasalar ne, o görüntüler ne? İktidarın hırsızlığını örtmek için sana bir sorumluluk verildiyse onu bilelim.

 

 

 

 

Takipsizlik kararının en önemli gerekçesi delillerin hukuka uygun olarak toplanmadığı. Savcı kafasına göre bu konuda yok sayamaz. hakim kararına dayanan delilleri hukuka aykırı ilan edemez.

 

Ortadakiler makul değil iktidar nezdinde makbul kişiler. Soruşturmanın sivil kanadı bu kararla atlanmış gözüküyor. Peki siyasi kanadı ne olacak? Tarihten kaçabilecek misinz? Vicdandan kaçabilecek misiniz. Eninde sonunda yakayı paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz.

 

Allahtan korkmayanların milletten utanacak yüzleri zaten olmaz. Hırsız hırsızdır.

 

Temel hak ve özgürlükleri sokaklardaki provokasyonları gerekçe göstererek kısıtlamak isteyen bir yasa. Herkes her an makul şüpheli haline gelebilecektir. bu sokaktaki bir vatandaş da olabilir, hükümet uygulamalarını muhalefet çizgisinde eleştirenler de olabilir.

 

 

 

 

Çarşı Grubunun başına gelen bu kanundan sonra herkesin başına gelebilir. Bir taraftar grubundan organize suç örgütü yarattılar.

 

Bir işadamı hükümetin uygulamalarını eleştirse bir anda makul şüpheli olabilir ve mal varlığına tedbir konabilir.

 

Milletvekilleri genel başkanlar dahi bu sürecin içine çekilebilir. Hukuk perdesi artık yırtık.

 

Türkiye çok daha kapalı bir rejime doğru sürükleniyor. Hukuk devletinden yavaş yavaş polis devletine geçiliyor.

 

Dünyada hiçbir rejim demokratik muhalefeti sindirerek iktidarını koruyamaz.

 

Sayın genel başkanın açıklamasına gelince, öğrencilerin sorusu “Efendim terörü ve terör örgütü kavramını tarif eder misiniz?” sorusuna yanıt verdi. Terörü kurulu yapıya karşı, hukuk tanımadan, kan dökerek hedefine ulaşmak isteyen yapıdır. PKK bu çerçevede bir terör örgütüdür oldu. Ortadoğu’ya bakalım. Ortalık birbirine girmiş durumda. Türkiye’nin ulusal güvenliğine kast eden, bunu hedef alan her organizasyon terör örgütüdür. Bahsedilen yapı orada kendi insanlarını, IŞİD’in saldırısına karşı tutma gayreti PKK ile birleştirilmemeli. Eğer birleştirilip Türkiye’de bir eylem planlanırsa o zaman onlar da terör örgütü olarak tarif edilir.