CHP’li Koç: Biz daha önce uyarılarda bulunduk bize ‘Esadcısınız’ dediler

CHP’li Koç: Biz daha önce uyarılarda bulunduk bize ‘Esadcısınız’ dediler
23 Şubat 2018 23:18

Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası’na konuk olan CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç’tan önemli açıklamalar geldi. 1 Mart Tezkeresini hatırlatan Koç, Afrin’le ilgili önemli uyarılarda bulundu.

 

 

 

Halk TV’de ekranlara gelen ve izlenme rekorları kıran, Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası’na konuk olan CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, 1 Mart Tezkeresini hatırlatarak, Afrin’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

CHP Koç yaptığı açıklamada; “Orada askerlerimiz hain tuzakların önünde gövdelerini siper ederek hepimizin güvenliği, ülkemizin bekası için bir mücadele veriyorlar. Bize şu anda onlara başarı dilemek düşüyor. Allah yollarını açık etsin. İnşallah vatandaşlarımız evlatlarına kavuşurlar ve ülkemizde bir daha böylesi süreçlerin içerisine çekilmeyecek, böylesi bataklıkların içine girmeyecek politik yanlışlarına düşmeden ülkemiz idare edilir diyorum” dedi.

 

 

“1 MART TEZKERESİ KABUL EDİLSEYDİ…”

 

1 Mart 2003 tezkeresini de hatırlayan Koç, hükümete uyarılarda bulundu. Koç, “Suriye’yle 900 km sınırımız var. 2011’den itibaren Suriye’deki karışıklıklar BOP’un Suriye ayağı başlatıldıktan sonra Türkiye’nin maalesef o bölgeye Suriye’nin toprak bütünlüğü korunsun diye değil de orası daha bir karışsın gibi bir politikayla yaklaştığını biliyoruz. Irak’ın Kuzeyi’nde olduğu gibi Suriye’nin Kuzeyi’nde de ayrı bir bölgenin oluşturulduğunu söylemiştik. Keşke bizim uyarılarımız çıkmasaydı. Bu süreçte vekaleten bu savaşı yürüten büyük aktörler sahaya indi. Biz bu konuda uyarılarda bulunduk bize ‘Esadcısınız’ dediler. Sonuçta bu olaylar ülkemizi tehdit eden bir duruma ulaştı. Türkiye bu operasyonda hukuksal haklarını kullanıyor. Biz elbette askerimizin yanındayız ancak uyarılarımızı da yapmak zorundayız. 1 mart 2003’te de bir teskere gelmişti hatırlarsanız. Saddam rejimi vardı o zaman. O tarihte TSK’nın Irak’a girmesi isteniyordu. Kabul edilseydi ABD’nin askerleri de bizim ülkemizde istediği gibi askerlerini hareket ettirecekti ve şuanda olduğu gibi terör örgütlerine hamilik yapacaktı” dedi.

 

 

Kaynak: Sözcü