CHP’li Koç: Erdoğan’ı ‘Ti’ye alıyorlar

CHP’li Koç: Erdoğan’ı ‘Ti’ye alıyorlar
19 Kasım 2014 15:13

CHP Sözcüsü Haluk Koç gündemi değerlendirdi.

 

 

İşte Koç’un açıklamalarından satırbaşları:

 

 

Siyaseti nasıl tanımlayabiliriz. Siyaseti gerçekte olabilirlerin veya olamazların kamuoyuna anlatılması olarak tanımlayabiliriz.

Söylediklerinizle taban tabana zıt hale gelirse siyasetçi olarak güvenilir olmaktan çıkarsınız. Bu tutumunuzda devam ederseniz yavaşça Ti’ye alınırsınız.

 

 

Son örnek Suriye politikalarında ABD ile diyaloglarda yaşandı. Davutoğlu “ABD Suriye stratejisini yeniden değerlendiriyor ve Türkiye’nin istediği gibi Esad’ın iktidardan uzaklaştırılmasını hedefliyor” dedi mi dedi. Hemen ardından havuz medyası coştu “Obama Esad gitsin diyor” manşetleri atıldı. Ama ardından ABD Dışişleri sözcüsü ABD’nin Suriye politikalarının değişmediğini açıkladı.

 

 

Berbat bir Dışişleri bakanlığı döneminin ardından Başbakan tarifine sokulmaya çalışılan Davutoğlu…

Yakın dönemde buna benzer çok olay olmuş. Erdoğan peşmergeye koridor açılmasını ben istedim” dedi. Ardından Biden “Bizim taleplerimiz üzerine koridor açıldı” dedi. Biden’in özür dilediği açıklamasına da Biden’den hemen yanıt geldi: “Ben ondan özür dilemedim:”

 

 

ABD’nin önceliği IŞİD Türkiye’nin beklentisi ise Esad. Türkiye güvenilmeyen kuşku duyulan sbir ülke konumuna düşürülüyor.

Türkiye’deki yolsuzluğu kapatmak için Başbakanlık görevine ışınlanan bir Başbakan Davutoğlu. Bu göreve ışınlanan kişi Türkiye’nin G20’de dönem başkanı olacak. Türkiye’nin yolsuzluklarla mücadele edeceğini açıklıyor Davutoğlu. Yani Davutoğlu gelin bizi makaraya alın diyor.

 

 

Geleneksel bir pişkinliği var bu gelenekten gelenlerin.

Davutoğlu’na hazır olması için yardım edelim, bu sorular gelecek sana.

Sen yolsuzlukla mücadele edeceksin ama Almanya’da Deniz Feneri davası vardı. Bu hırsızları devletin en üst makamlarına oturtup davanın savcılarını yargılayanlar sizinkiler değil mi?

 

 

Dönemin Başbakan’ının oğlunun vakfına bir seferde yüz bin dolar bağış yapılmasını soracaklar Davutoğlu’na.

Bakanlarla bakan çocukları arasındaki konuşmalar, Reza’nın önüne yatan bakanın konuşmaları, dönemin Başbakanı ile oğlu arasındaki konuşmaları17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcı sizin tarafınızdan görevlendirilmedi mi diye soracaklar Davutoğlu’na.

 

 

 

Soruşturma komisyonundan konuşma tapelerinin çalınmasını sormayacaklar mı?

Davutoğlu’na verilen görev geceye gündüz aptala akıllı demek gibi bir şey.

Bunlar içinde bulunduğumuz acı gerçekler.

 

 

‘ERDOĞAN’I ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE Tİ’YE ALIYORLAR”

 

 

Böyle bir hukuk düzenlemeyi, adaleti kullanmaya hazırlanıyorsunuz. Bütün dünyada nasıl anıldığımızı izleyen kişiler görebiliyorlar. Cumhurbşkanı Erdoğan’ı çok ciddi şekilde tiye almış durumdalar. Ve bunun farkında ‘benimle dalga geçiyorlar’ diye çıkışta bulundu. Erdoğan için uçmuş diyorlar. Bu kadro sayesinde Türkiye’nin hali belli.

 

 

Girişteki merdiven 4 bin Cumhurbaşkanlığı Sarayının. Bu lüks, bu şatafat, harcanan gereksiz harcamalar ve bunu ynaında asgari ücretle çalışan işçiler…Hergün sosyal medya da sorunlarını anlatmak için binlerce milyonlarca insanlar. Bu para ile neler yapılabilir biliyor musunuz? Bir kişinin şahsi ihtirası için yapılan bu para ile 1650 tane yurt yaptırıklabilirdi, 685 tane huzurevi, 274 tane engelliler için rehabilitasyon merkezi açılabilirdi. Bunu aklınız alabiliyor mu?