CHP’li Keskin Kırıkkale’de olay yerini gezdi

CHP’li Keskin Kırıkkale’de olay yerini gezdi
21 Ağustos 2013 17:57

Kırıkkale’nin Hasandede beldesinde dün meydana gelen patlamanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, beldeyi ziyaret ederek hasar gören ev ve işyerlerini yerinde gördü.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin beraberinde CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak ve partililerle birlikte belde merkezinde vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Keskin, “Olay yerine baktığımız zaman çok vahim bir patlama olduğu anlaşılıyor. Ancak patlamanın neden gerçekleştiği hakkında yetkililerden bu saate kadar bir açıklama yapılmadı. Buradaki incelemelerimizin ardından Makine Kimya Endüstrisi Kurumu yetkilileri ve sayın Vali ile görüşeceğiz. Umuyorum ve diliyorum, yaptığımız görüşmelerde bu patlamanın neden kaynaklandığı ile ilgili tatmin edici bir bilgi alma şansını elde ederiz. Fakat şu anda gördüğümüz manzara, gerçekten Hasandede çok ciddi bir felaketten ucuz kurtulmuş.” diye konuştu.

 

HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR
Bu arada belde de sabah saatlerinde başlayan hasar tespit çalışmaları gün boyunca devam etti.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, MKEK Genel Müdürü Emekli Tüm Amiral İzzet Artunç ile birlikte patlamanın meydana geldiği depolarda incelemelerde bulundular. Patlama ile ilgili olarak soruşturmanın sürdüğü ve kısa zamanda konu ile ilgili olarak açıklamanın yapılacağı bildirildi.