CHP’li Kaya’nın maske isyanı! ‘Bez parçasına muhtaç ettiniz milleti!’

CHP’li Kaya’nın maske isyanı! ‘Bez parçasına muhtaç ettiniz milleti!’
15 Nisan 2020 18:14

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ücretsiz maske dağıtımı vaadini tutmayan hükümeti sert bir dille eleştirdi. TBMM’de maskesini çıkararak isyan eden Kaya, “Şu bez parçasına muhtaç ettiniz milleti! Yeter artık, çözün şu maske sorununu” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar yerleri, marketler, dolmuş ve otobüsler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takmasının zorunlu hale getirildiğini açıklamıştı. Vatandaşların maske bulamadığını ve bu nedenle büyük mağduriyetler yaşadığını ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

 

 

11 GÜN OLDU ORTADA MASKE YOK!

 

“Televizyonlara çıktınız kredileri erteliyoruz diye müjde verdiniz. Kredisi olanlar umutla bankalara gitti. Bankalar “kredileri erteliyoruz ama faizini vermeniz lazım” diyor. Kredisini ödeyemeyen insanlar faizi nasıl ödeyecek? Bunu hiç düşünmediniz! Esnafa kredi veriyoruz dediniz, bankalara giden esnaflar bin tane zorlukla karşılaştılar, kredi almak ne mümkün! Ücretsiz maske dağıtacağız dediniz, Vatandaş da size inandı, maske için PTT sitesine, E-devlete başvurdu. 11 gün oldu hâlâ maskeler ortada yok.”

 

 

BEZ PARÇASINA MUHTAÇ ETTİNİZ MİLLETİ!

 

 

“İngiltere’ye, İspanya’ya, İtalya’ya, Çin’e maske yardımı yaptık diye övünüyorsunuz, bizim insanlarımız maske bulamıyor. Bakın, Trabzon’dan vatandaşlarımız arıyor. Başvurmadık yer bırakmamışlar, maske yok! İnsanlar maskeleri olmadığı için markete gidemiyorlar, minibüse, otobüse binemiyorlar. Büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Şu nedir, şu bez parçasına muhtaç ettiniz milleti! Bu beceriksizliğinizle Allah memleketin ve milletin yardımcısı olsun.!”