CHP’li Kaya’dan su isyanı! ‘Damla su akmayan musluklara fatura gönderiliyor’

CHP’li Kaya’dan su isyanı! ‘Damla su akmayan musluklara fatura gönderiliyor’
1 Ekim 2020 11:16

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, özellikle köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde büyük su sıkıntıları yaşandığını dile getirerek, TİSKİ yetkililerine sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için çağrıda bulundu. Kaya, “TİSKİ artık kendine gelmelidir. Trabzon’da yaz boyunca en çok konuşulan konulardan biri su sıkıntısıydı ve hala bir çözüm bulunmuş değil. Trabzon’da köyden mahalleye dönüştürülen 33 Mahallemizde su yok. Bir gün iki gün değil, aylardır bu sorun yaşanıyor, çözen yok. Musluklardan damla su akmıyor ama vatandaşlara fatura gönderiliyor” dedi.

 

 

İZMİR’İ BIRAK TRABZON’A BAK

 

 

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne “Bu nasıl belediyeciliktir” diye seslenen Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Geçenlerde AKP’li bir vekil çıkmış İzmir Belediyesi’ndeki su sorununu anlatıyor. Kardeşim sen önce Trabzon’a bak, Trabzon’daki su sorununa çözüm bul, ondan sonra İzmir’e söz söylersin, sen Trabzon milletvekilisin. Hiç mi haberiniz yok Trabzon’dan. Onlarca mahallemizde sular akmazken İzmir’i konuşmak tam bir akıl tutulması halidir. İzmir’de su akmıyor da Trabzon’da akıyor mu? Bırakın artık CHP’li belediyelerin yakasını, biraz da Trabzon’un sorunlarıyla ilgilenin. Trabzon’daki su sorununa bir çözüm bulun. Vatandaşlarımız sizden bunu bekliyor.”

 

 

AKMAYAN SUYA FATURA KESİYORLAR

 

 

“Trabzon’un birçok ilçesinde özellikle Haziran ve Eylül ayları arasında artan nüfus ile birlikte yetmeyen su sorunu yıllardır çözülemiyor. Ortahisar İlçesinde Karakaya grup suyu için verilen baraj sözlerinin tutulmaması nedeniyle yaz aylarında sık sık su kesintileri oluyor, vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşıyor. Bu yetmezmiş gibi bir de damla su akmayan musluklara faturalar gönderiliyor. Özellikle Karakaya grup suyunu kullanan onlarca mahallemiz büyük mağduriyetler yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Pandemi nedeniyle ilk 2,3 ay ertelenen faturaların tamamı birden gönderiliyor. Pandemi bitti mi, hayır. O zaman bu nasıl bir vicdansızlıktır? Bir faturayı ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımız 3 faturayı birden nasıl ödesin? Ey Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, eyy TİSKİ yöneticileri bunu düşünemiyor musunuz? Yıl 2020 ve biz Trabzon gibi su bolluğu olan bir yerde su sıkıntısından bahsediyoruz. Bu şehri yönetenler için gerçekten utanç verici bir durumdur. ‘Trabzon’a 30 katrilyon para harcadık’ diye övünenler köylerimizde hala suların akmadığını ve kanalizasyon olmadığını bilmiyorlar mı? Biliyorlarsa bu sorunları neden çözmüyorlar? Millet susuz, millet çaresiz. Çare olması gerekenleri göreve çağırıyoruz ve bir an önce su ve kanalizasyon sıkıntısının çözülmesini istiyoruz.”

 

 

SÖZ VERİLEN BARAJ NEDEN YAPILMIYOR?

 

 

“Ortahisar İlçemizin; özellikle Karlık, Uğurlu, Yeşilova, Ayvalı, Doğançay, Fatih, Ağıllı, Geçit, Akkaya, Karakaya, Yeniköy, Tos, Esentepe, Subaşı, Düzyurt ve Gözalan gibi mahallelerinde su sıkıntıları yaşanıyor. Uğurlu Mahallemize 15 gündür tankerlerle su taşınıyor. Maçka’dan gelen Karakaya içme suyu kurudu. Hani Sındıran, Üçgedik ve Kayabaşı’na barajlar yapılacaktı? Yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına çözüm bulunacaktı. Yıllar oldu ama hala bu baraj yapılmadı. Neden yapılmadı?”

 

 

ATASU’DAN NEDEN SU VERİLMİYOR?

 

 

Oysa çözüm basit; Atasu Barajı’ndan su sıkıntısı olan bu mahallelerimize hat çekilsin, temiz su verilsin, bu çok zor bir iş mi? Neden yapılmıyor? Vatandaşlarımıza temiz içilebilir ve kesintisiz su verilsin, ondan sonra belediye olarak gönderdiğiniz faturalara hiç bir vatandaşımız itiraz etmez. Yani ver hizmeti gönder faturayı diyoruz, ama hiç bir hizmet yok, sular akmıyor faturalar gelmeye devam ediyor. Böyle belediyecilik mi olur? Aslında Çözüm basit ama çözüm üretmeyenler Trabzon’u susuzluğa mahkûm ediyorlar.

 

 

TRABZON’DA 33 MAHALLE SUSUZ

 

 

“Karakaya grup suyundan 33 mahallemiz besleniyor. Burada su olmaması demek binlerce vatandaşımızın susuz kalması demektir. Sular kesik kesik veriliyor, bazen 2-3 gün üst üste hiç su verilmiyor. Yeşilyurt Köyü’nün suyu 1 haftadır akmıyor. TİSKİ yetkilileri ‘geleceğiz, bakacağız, ilgileneceğiz’ diyorlar. Ne gelen var ne giden! Tek bildikleri şey akmayan sulara fatura yazmak. Su hayattır, su gibi temel bir ihtiyacı özellikle bu pandemi günlerinde temin edemeyen vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Belediyenin yardımcı olacağı yok! İnsanlar suya her zamankinden daha çok muhtaç durumdalar. Suyun olmadığı yerde hastalıklar kol gezer, kuraklık yaşanır, toprakların bereketi kalmaz, ekinler kurur, tarım durur, hayvancılık yapılamaz. Kısacası su hayattır, su olmazsa hayat olmaz. Seracılık ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız su yokluğu yüzünden büyük mağduriyetler yaşıyorlar.”

 

 

SIKINTIYI MUHTARLARIMIZDAN DİNLEDİK

 

 

“Karakaya grup suyundan faydalanan mahallelerimizdeki su sıkıntısı herkesin bildiği, yıllardır süregelen bir sıkıntı. TİSKİ, bu sıkıntıya neden bir çözüm bulamıyor? Birçok mahalle muhtarımızla konuştuk, yaşanan su sıkıntısıyla ilgili bilgi aldık. Muhtarlarımız su sorunu için defalarca TİSKİ’yi aradıklarını, ancak ‘çözeceğiz, halledeceğiz’ gibi geçiştirmeye yönelik cevaplar aldıklarını söylüyorlar. Ama yapılan bir şey yok diyorlar! Sadece akmayan sular için vatandaşlarımıza faturalar gönderiliyor. Hem de 85TL- 130TL arasında faturalar. Hiç su hattı çekilmemiş evlere, su kullanmayan evlere dahi faturalar göndermeye başladılar. Bu nasıl bir insafsızlıktır? Bu nasıl belediyeciliktir?”

su kullanılmayan bir evin faturası