CHP’li Kaya’dan Haçka Yaylası’ndaki yıkımlara tepki! ‘Suç, yapılırken ses çıkarmayan iktidarda’

CHP’li Kaya’dan Haçka Yaylası’ndaki yıkımlara tepki! ‘Suç, yapılırken ses çıkarmayan iktidarda’
15 Kasım 2019 12:56

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Düzköy ilçesindeki Haçka Yaylası’nda şafak vakti başlayan ve zulme dönüşen yıkım operasyonunu Meclis gündemine taşıyarak, yıkımlarda hayvancılıkla uğraşan yaylacılara ayrı bir hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.

 

 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Haçka Yaylası’ndaki yıkım operasyonunu TBMM’ye taşıdı.

Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar ile kolluk kuvvetlerinin idarenin yanlış tavrı yüzünden karşı karşıya getirildiğini belirten CHP’li Kaya, “Şafak vakti düzenlenen yıkım operasyonu, adeta zulme dönüşmüştür” diyerek tepki gösterdi.

 

 

ŞAFAK YIKIMINI, MECLİS’E TAŞIDI

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak konuya ilişkin bir açıklama yapan Kaya, yıkım operasyonlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Trabzon Düzköy ilçemizdeki Haçka Yaylası’nda şafak vakti başlayan yıkım operasyonu halkımızla kolluk kuvvetlerimizin karşı karşıya gelmesine sebep olmuş, yıkımlar âdeta zulme dönüşmüştür. Yayla sakinleri bu yıkımlarla ilgili tebligatın kendilerine ulaşmadığını ifade etmektedir.

 

 

“SUÇ, YAPILIRKEN SES ÇIKARMAYAN İKTİDARDA”

 

 

Ülkemizde seçim döneminde imar barışı yapılmış ve bu devletin halkıyla barışması olarak anlatılmıştı. Bu barışla mera, yayla ve orman gibi özel bölgeleri ayırmaksızın barış kapsamına alan iktidar vatandaşlarda ‘Nasılsa affediliyor’ algısının oluşmasına ve yeni yapılar yapmasına sebep olmuştur. Burada suç vatandaşta değildir, suç seçim döneminde sırf milletin oylarını almak için sesini çıkarmayan iktidarındır.”

 

 

“YAYLACILIKLA UĞRAŞAN VATANDAŞA AYRI BİR HASSASİYET GÖSTERİLMELİ”

 

 

Vatandaş üzerinde böyle bir algı yaratılması nedeniyle yapılan bu tip evlerin, aynı zamanda halkın emeği ve milli servet olduğunun da altını çizen Kaya, “Bu binalar yapılırken seyirci kalanlar şimdi yıkmaktadırlar. Yazık değil mi milletin emeğine, parasına, millî servetimize? Yıkımlarda hayvancılıkla uğraşan yaylacılarımıza ayrı bir hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum” dedi.