CHP’li Kaya’dan Erdoğan’a: Trabzon’a trenle gelin, biletiniz benden!

CHP’li Kaya’dan Erdoğan’a: Trabzon’a trenle gelin, biletiniz benden!
5 Kasım 2020 12:49

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yaptığı konuşmada, “Anadolu bir baştan diğer başa demir ağlarla gerçek manada bizim dönemimizde örülmüştür” ifadelerinin ardından, “Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Anadolu’da değil mi?” sorusunu sordu ve “Sayın Cumhurbaşkanımızı Trabzon’a davet ediyorum, ama lütfet trenle gelsin. Tren biletleri de benden” dedi.

 

 

 

Samsun-Sivas Demiryolu Hattı Modernizasyonunun Tamamlanması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardır seçim vaadi olarak kullanılan, fizibilite çalışmaları tamamlanmasına rağmen yatırım planına alınmayan Trabzon’un ve bölgenin en büyük beklentisi olan Erzincan-Trabzon Demiryolu hakkında hiç bir söz ifade etmemesine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan tepki geldi.

 

 

TRABZON ANADOLU DEĞİL Mİ?

 

 

En son güzergah değişikliği ile Rize-Erzincan hattı yapılacağı ifadelerine karşın Trabzon’un yeniden gündemine gelen ve Trabzon’un dinamiklerinin demiryolu güzergahının değiştirilme ihtimaline karşı gösterdiği tepkiler büyük yankı bulmuştu. Ancak her seçim döneminde mega proje olarak Trabzonlulara sunulan demiryolu konusunda bu tartışmalarından sonra iktidar kanadından hiç bir açıklama yapılmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’da yaptığı konuşmada Trabzon’dan bahsetmemesi büyük hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan’ın “Anadolu bir baştan diğer başa demir ağlarla gerçek manada bizim dönemimizde örülmüştür” ifadelerine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya tepki göstererek, ” Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Anadolu’da değil mi? Bu illerimizde 1 metre ray yok, ağ yok” dedi. CHPli Kaya, “Madem Anadolu demir ağlarla örüldü, o zaman bende Sayın Erdoğan’ın trenle Trabzon’a gelmesini bekliyorum. Tren biletleri de benden…” ifadelerini kullandı.