CHP’li Kaya’dan dikkat çeken soru önergesi!

CHP’li Kaya’dan dikkat çeken soru önergesi!
5 Şubat 2020 15:53

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, Elazığ depreminin hemen ardından yaptığı para yardımı çağrısı ve Başkentgaz’ın Kızılay’ı kullanarak Ensar Vakfı’na 7 milyon 925 bin dolarlık “bağış” yapması tartışılmaya devam ediyor.

 

 

Kerem Kınık’ın, “Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır” açıklaması da tepki toplamıştı.

Kerem Kınık, katıldığı bir televizyon programında da, “FETÖ’cü müsünüz” sorusuna yanıt vermiş ve “…Ailemin tamamını Atatürk Havalimanı’na çağırdım, oğlum Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçerken yaralandı, gazi oldu” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

DİKKAT ÇEKEN SORU ÖNERGESİ

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

CHP’li Kaya, Bakan Selçuk’a dikkat çeken 4 soru yöneltti.

 

 

CHP’li Yıldırım Kaya’nın söz konusu soruları şu şekilde:

“1. Furkan Kınık 15 Temmuz gazisi midir?

2. Furkan Kınık’a gazilik maaşı başlanmış mıdır?

3. Furkan Kınık’a gazilik unvanı verilmişse, neden verilmiştir?

4. Furkan Kınık ‘gazi’ değilse, babası tarafından kamuoyuna gazi olduğunun açıklanması suç değil midir? Bu konuda bir inceleme başlatılmış mıdır?”

CHP’li Yıldırım Kaya ayrıca, “Sahte gazilik unvanı kullanılarak kamuoyunda algı yaratılmasına, sahte beyan ve belgelerle gazilik unvanı alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Vatanı, milleti için canını ortaya koyan gerçek gazilerimizin haklarını her koşulda savunacağız” diye belirtti.

 

cf8b13c3-0fb6-4840-9b09-216a54fc0f90