CHP’li Kaya’dan Bakan Selçuk’a: Bakanlığınız Akyazı’daki çocuğa taciz davasına müdahil olacak mı?

CHP’li Kaya’dan Bakan Selçuk’a: Bakanlığınız Akyazı’daki çocuğa taciz davasına müdahil olacak mı?
5 Eylül 2020 12:20

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah Şağban’ın, Sakarya Akyazı’daki dergahta, müritlerinden F.A’nin kızı Y.A’ya defalarca cinsel istismarda bulunmasını TBMM Başkanlığına verdiğim bir soru önergesi ile Meclis’in gündemine taşıdı.

 

 

CHP’li Kaya verdiği soru önergesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “Bakanlığınız davaya müdahil olacak mıdır?”, “Mağdur çocuk Y.A. ve ailesi koruma altına alınmış mıdır?”, Mağdur Y.A’ya tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmekte midir?”, “Müritler tarafından dövülen ve ölüm tehdidi yapılan babanın ve tüm ailenin can güvenliği sağlanmış mıdır?”, “Aileye gerekli maddi ve manevi destek verilmiş midir?” sorularını yöneltti.

Kaya önergesinde şunları kaydetti:
Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah Şağban, Sakarya Akyazı’daki dergahta, müritlerden F.A’nin kızı Y.A’ya defalarca cinsel istismarda bulunmuştur.
Fatih Nurullah Şağban, baba F.A’yı arayarak istismarın üzerini örtmeye çalışmış, yapılan telefon görüşmesinde cinsel istismarı da itiraf etmiştir. Kayda alınan telefon görüşmesi kamuoyuna da yansımıştır. Şağban’ın cinsel istismarı kabul ettiği ses kaydında, “ … ileri giden bir şey yok, insan nefis taşıyor, bekaretinde sorun yok, bana yakışmayacak şekilde öpmüş oldum, sevişme diye bir şey yok, öptüm, bu da Allah’ın bir takdiri” ifadelerinin yer aldığı görülmüştür.
Akyazı’daki dergaha baskın düzenleyen jandarma, Fatih Nurullah Şağban’ı gözaltına almış; olay anında jandarmanın yanında bulunan ve kızının dergahta cinsel istismara uğradığını söyleyen baba F.A. müritlerin saldırısına uğramış, kemikleri kırılana kadar öldüresiye dövülerek kolu kırılmıştır.
Akyazı Cumhuriyet Savcısı İ.S’ye sosyal hizmet görevlisi eşliğinde ifade veren 12 yaşındaki Y.A’nın anlattıklarından sonra Fatih Nurullah Şağban tutuklanmıştır.
Cinsel istismara uğrayan Y.A. telafisi mümkün olmayan büyük bir travma yaşarken; ailesi de büyük acılar yaşamış, baba öldüresiye dövülmüş, ölümle tehdit edilmiş, ailenin can güvenliği kalmamıştır.
Bu bilgiler kapsamında;
1. Bakanlığınız davaya müdahil olacak mıdır?
2. Mağdur çocuk Y.A. ve ailesi koruma altına alınmış mıdır?
3. Mağdur Y.A’ya tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmekte midir?
4. Müritler tarafından dövülen ve ölüm tehdidi yapılan babanın ve tüm ailenin can güvenliği sağlanmış mıdır?
5. Aileye gerekli maddi ve manevi destek verilmiş midir?