CHP’li Kaya’dan 95. yıl mesajı!

CHP’li Kaya’dan 95. yıl mesajı!
8 Eylül 2018 12:46

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya CHP’nin 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

Kaya mesajında şunları kaydetti:

 

 

9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, temellerini Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden almıştır. Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış, Cumhuriyeti kurarak, ulusal birliğimizi sağlamıştır.

 

Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda büyük reformlar gerçekleştirmiş; ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek partili rejimin tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde öncü olmuştur. 1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla onur ve gurur duyuyoruz. Ancak onur ve gurur duyma hakkımız olduğu kadar, bu tarihi daha da ileriye taşımak gibi büyük bir görevimizin olduğunun da bilincindeyiz.

 

Bugün bir yandan Cumhuriyet’imizin “kurucu ayarlarıyla” oynanarak, tüm kazanımlarımız bir bir yok edilmeye çalışılırken; diğer yandan ülke yönetiminde yapılan büyük hatalar; hak, hukuk, adalet, demokrasi, eşitlik gibi yaşamsal değerlerin ortadan kaldırılması sonucunda toplumsal tahribatlar yaşanmakta, tüm bu nedenler ülkemizi krizden krize taşımaktadır.

Ekonomi, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, sanayi gibi hemen hemen her alanda adeta bir “fetret dönemi” yaşıyoruz. Kutuplaştırmayı ve ayrımcılığı siyasi yöntem olarak benimseyen iktidar anlayışı, toplumu her geçen gün ayrıştırmakta ve birliğimize zarar vermektedir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, sınıf, din, dil, ırk, mezhep ve etnik kökenine bakmaksızın tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duran ve kucak açan bir parti olarak Türkiye’nin birleştirici gücü ve çimentosudur.

İktidar kötü yönetim anlayışının sebep olduğu ve bedelini her seferinde vatandaşın ödemek zorunda kaldığı, bıçağın kemiğe dayandığı bu süreçte, yaşanan tüm olumsuzluklar ülkenin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu göstermektedir.

Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biri” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak, O’nun açtığı aydınlık yolu ve gösterdiği hedefi benimseyen herkesin en büyük görevidir.

 

Güçlü Cumhuriyet Halk Partisi, güçlü Türkiye demektir.

Altı oku ve Atatürk devrimlerini rehber edinenler olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milletini içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemden çekip çıkarmak gibi tarihi bir görevle karşı karşıyayız.

Onurlu geçmişimizden aldığımız güç ve kurucu ruhun verdiği olağanüstü mücadeleyi tekrarlayarak memleketimizde huzuru ve refahı yeniden hâkim kılarak; üretim,eğitim, sağlık, tarım, teknoloji gibi alanlarda ülkemizi adeta bir amiral gemisihaline getireceğiz. Birlikte üreten ve adil bölüşen bir Türkiye ve güçlü ekonomi ile Atatürk’ün bize emanet ettiği “tam bağımsız Türkiye”yi yeniden kuracağız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’mizin zaptedilemeyen kalesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. yılını onur ve gururla kutluyor; Kurucu Genel Başkanımız Mustafa KemalAtatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı ve bugün aramızda bulunmayan tüm Parti Emekçilerimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle anıyorum.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi,

Yaşasın Türkiye’nin tam bağımsızlığı…

 

9-eylul-chp-ahmet-kaya